Merhaba kızlar konuyu daha iyi anlatabilmek adına biraz sozu uzatacağım.
Şimdi eşim 3 erkek kardeş. Ortanca Abisi evli Buyuk Abisi Taze Nişanlı. Bu ailede ortak havuz sistemi var şoyle ki. Kayınpederim ve oğulları her ay belli bir miktar para atıyorlar bu ortak hesaba (kayınpederimin hesabı) Daha sonra bu para duğunlerde vs ihtiyaclarda kullanılıyor... Bu bircoğunuza mantıklı gelmeyebilir belki ama ben kendim de calıştığım icin pek umursamıyorum acıkcası...misal kp 2500 veriyor Eşim her ay 3 bin veriyor buyuk kaynım 2500 veriyor ortanca da evlenene kadar 2000 veriyordu..
Şimdi bu ortak havuzdaki para ile bundan 5 sene once ortanca kaynıma ev alındı. Daha sonra duğunu yapıldı. Ve duğun masrafını falan hep bu havuzdan karşıladı ne salon parası ne orkestra parası cebinden vermedi . Nişanı bile normalde kız tarafı yapması gerekirken her masrafı kp yaptı. Ve ondan sonra bu kaynım kesinlikle para gondermemeye başladı. Elindeki altınların da tamamını bozdurup araba aldı. Etliye sutluye karışmıyor.. Tek yaptığı şey mağdur edebiyatı cunku onlar tek maaş...

Ondan 1 sene sonra biz eşimle para biriktirdik biraz da buyuk kaynım ve kp desteğiyle borcsuz şekilde cok Şukur duğun yaptık. Eşyalarımızı da peyder pey kendimiz aldık. Duğun masraflarının bir kısmını takılan takılar ve gelen nakitlerden karşıladık. Geri kalan altınların Bir kısmını anneme bir kısmını kv ye verdik ve kalanını kasaya koyduk. Eşimin evlenmeden once almış olduğu bir araba mevcut hala onu kullanıyoruz. Uzerimizde başka bir şey yok... Elde var araba
Asıl meseleye gelecek olursak şu an bulunduğumuz şehre taşınalı bir sene oldu meslek sebebiyle buradaki gorev suremiz 3 yıl ve benim buyuk nişanlı kaynım şu an bulunduğumuz şehri cok beğeniyor ve ileride buraya yerleşmeyi duşunuyor... Bu nedenle de yaklaşık 6 ay once bize bir teklifte bulundu buradan kendisine bir ev aldı biz burada durduğumuz surece o evde oturacağız hem biz kira vermemiş olacağız hem de o bir ev sahibi olacak. ALLAH var ev cok guzel evle ilgili hicbir sorunumuz yok cok Şukur...
Şimdi bu ev alınırken kayınpederim emekli parasını koydu buyuk kaynım birikmiş parasını koydu ustune de biz kalan butun altınlarımızı bozdurup verdik... Şayet ortanca kaynım ve eltim de ellerini taşın altına koyup yardım etseydi biz butun altınları bozdurma durumunda kalmayacaktık. Hatta ortanca ev alınmadan once
'' Yaaa yeter ki ev alınsın ben gerekirse altımdaki arabayı satarım yine de yardım ederim Abime. Kac yaşında adam bir ev sahibi olsun artık.. '' şeklinde beyanda bulunmasına rağmen kılını bile kıpırdatmadı. Ve biz fedakarlık yaptık. Eşim buyuk abisine cok değer verir ve şu an anne babaya bakan da o olduğu icin minnet duygusu var... Ki ben de Allah var buyuk kaynımı abim gibi severim... Altınları verirken rızam olup olmadığını defalarca sordu. Vermek zorunda değilsin gerekirse kredi cekeriz dedi sağolsun.
Buyuk kaynımda da şu an bir ev bir araba var baharda da duğunu olacak.
Sizce bu fedakarlığı herkes yapar mı cunku ben bunu yakın cevreme anlattığımda cok garip tepkiler veriyorlar..
Kendimi bazen enayi gibi hissediyorum cunku...
Hatta eşimin teyzeleri ve kuzenleri de biliyor durumu ve bana diyorlar ki '' Karalahana06 cım umarım Abinin evleneceği kız da aynı fedakarlığı gosterir ve ileride size ev alınacak olduğunda o da altınlarını verir.''diyorlar...
Haaaa şu var vermeseler biz yine cok Şukur şu halimizle bile birikim yapıp alamaz mıyız elbette alırız ama enayi yerine konulmak

Şimdi iş işten gecti neden yazıyorsun diyebilirsiniz ama paylaşmak istedim ve merak ettim...
Siz olsanız yapar mıydınız