Sevgili arkadaşlarım,
Cocuklarımızla konuşurken onlarında bir birey olduğunu aklımızdan cıkarmayalım.Konuşalım ki sağlıklı,mutlu ,karekteri guclu cocuklar yetiştirebilelim.İşte soylememiz gereken o sozler

Ne olursa olsun seni seviyorum.
Cocuklarınızın onları koşulsuz sevdiğinizi bilmelerini sağlayın. Onları sevmeniz icin her zaman iyi, başarılı ya da akıllı olmaları gerekmediğini vurgulayın. Onların başarı ve başarısızlıklarını sevin.

Sana saygı duyuyorum.
Cocuklar da saygıyı hak ederler! Cocuklarınıza saygı gosterdiğinizde, onlara başka insanların değer ve sınırlarına saygı duymayı da oğretirsiniz.

Kararını destekliyorum.
Onlara zarar verecek birşey olmadığı surece kararlarını destekleyin. Hayal ve hedefleri ebeveynleri tarafından desteklenmediği icin omur boyu gucenme ve pişmanlık duygularıyla yaşayan pek cok yetişkin vardır.

Seni dinliyorum.
Hukum vermeden ve eleştirmeden dinleyin. Kendinizi referans gostermeden dinleyin. Yalnızca dinlemek niyetiyle dinleyin. Soylediklerini anlamanız, birşeye bağlamanız ya da beğenmeniz gerekmez. Yalnızca dinleyin.

Gunume renk katıyorsun!
Cocuğunuzun, yaşamınıza ne kadar cok neşe kattığını bilmesini sağlayın. Onlara bir lutuf olduklarını gosterin.

Benim cocuğum olduğun icin cok şanslıyım.
Onlara, hayran olduğunuz eşsiz niteliklerden bahsedin. Beceri ve yeteneklerini sizinle paylaşmalarını teşvik edin.

Biraz daha anlatsana.
Zararsız sorular sorun. Konuşmalarından keyif aldığınızı hissettirin. Dikkatinizi verdiğinizi gostermek icin, tonlama ve vucut dilinden yararlanın. Soylediklerine karşı ilgili olun; ama sozlerini kesmeyin.

Anlamak istiyorum.
Cocuğunuzun icinde bulunduğu durumu anlamadıysanız, bunu ona soyleyin. Sizinle paylaşmasını isteyin; ama zorlamayın. Kendi isteğiyle size gelmesini sağlayın.

Teşekkur ederim.
Onların sorumluluğunda bile olsa minik şeylerden dolayı minnet duyduğunuzu gosterin. Siz sormadan birşey yaptıklarında teşekkur edin.

Sana yardım edeyim.
Cocuğunuzun yardıma ihtiyacı varsa, yanında olun. Sevgi ve ruhunuzla orada bulunun.

Alıntı