Real Madrid'de 1996-1997 ve 2006-2007 olmak uzere iki donem gorev yapan Fabio Capello, acıklamalarda bulundu. İtalyan eski teknik adam, 2007'de El Fenomeno Ronaldo'nun takımdan gonderilmesi icin aldığı kararı, "Real Madrid'de teknik direktor olmak buyuk bir sorumluluk. İkinci doneminde Ronaldo'yu gonderme ve Cassano'yu transfer etme kararım takımda kazanan bir ruh yaratmama yardımcı oldu. O sezon 10 mac kala Barcelona'nın 9 puan gerisindeydik ve ama şampiyon olduk. Bununla hala gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Soz konusu sezonda ara transfer doneminde Milan'ın başkanı Silvio Berlusconi'nin Ronaldo transferi icin kendisini aradığını soyleyen Capello, "Berlusconi'ye, Ronaldo'nun antrenman yapmadığını ve partilere ve kadınlara cok duşkun olduğunu soyledim. Ertesi gun gazete manşetinde Ronaldo'nun Milan'a transfer olduğunu gordum. Cok komikti" diye konuştu. Sezonun ilk yarısında Barcelona'nın gerisinde kalan Real Madrid, ara transfer doneminde Ronaldo'nun takımdan ayrılmasının ardından ligin kalan kısmında sadece 2 mağlubiyet aldı. Başkent temsilcisi, 10 hafta kala Barcelona'nın 9 puan gerisinde kalmasına rağmen sezon sonunda ise averajla şampiyonluğa uzandı.