Turk savunma sanayisi, her gecen gun başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Savunma sanayisinde kritik alanlardaki yurt dışı bağımlılığı sonlandırmaya yonelik calışmalarda, yeni başarı elde edildi. Yerli imkanlar ve milli teknolojiler kullanılarak 1 yıl gibi kısa surede kurulan ve gecen yıl faaliyete gecen Enerjetik Malzemeler Uretim Tesisi'nde, ithal edilen, zaman zaman temininde guclukler cıkarılan yuksek infilaklı patlayıcılarda (muhimmat), roket başlıklarında ve kompozit roket yakıtlarında ham madde olarak kullanılan RDX, HMX ve CMX gibi kimyasalların uretimine başlandı. Turkiye bu sayede yeni nesil patlayıcı uretim kabiliyetinde onemli adım attı.
Makine ve Kimya Endustrisi AŞ (MKE AŞ), yerli olarak uretilen enerjetik malzemelerle doldurulan nufuz edici bombaların teslimatına bu ay başladı. Şirket, Hava Kuvvetlerine kısa surede 100'den fazla teslimat gercekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından acılışı yapılan tesis, 25 milyon dolarlık yatırımla kuruldu ve yıllık 200 ton uretim kapasitesi bulunuyor.
Turkiye'de yerli kaynaklarla geliştirilen ilk beton delici muhimmat olma ozelliği taşıyan "nufuz edici bomba", MKE AŞ tarafından uretiliyor. "Sığınak delen" olarak da bilinen nufuz edici bomba yer ustu ve altındaki hedeflere karşı kullanılmak uzere tasarlandı ve ardışık delici harp başlığı teknolojisiyle gorev yapıyor. Nufuz edici bomba, duşuk carpma hızlarında ve acılarında dahi yuksek delme kabiliyeti, on delici tasarımda kullanılan onceden şekillendirilmiş parcacıklarıyla ikincil hedeflere karşı yuksek etkinliği, farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme, programlanabilir ateşleme zamanları ozellikleriyle farklı gudum kitleriyle kullanılabiliyor. AA'nın haberine gore; bomba, muhimmat depoları, yer altı petrokimya depoları, sığınaklar, ucak hangarları, komuta kontrol merkezleri, ucak pistleri, barajlar, kopruler, kritik binalar, alan hedefleri, radar antenleri, sabit fuze bataryaları, endustriyel tesisler ve park halindeki ucaklar gibi hedef ve tehditlere karşı etkinlik sağlıyor.