Evet ozeti bu aslında. Bursa'ya alışamadım. Ailemi ve memleketimi de cok ozluyorum. Lutfen kızmayın hemen bazen başka bi şehirde olsak daha farklı olurdu diye de duşunuyorum.
4 yıl once eşimle Doğu'da evlendik orda 1 yıl evli olarak kaldık cok mutluyduk. Neyse eşimin mecburi hizmeti bittiği icin tayinle Bursa'ya geldik. Bursa'da eşimin sadece annesi ve kız kardeşi var. Başka hic kimseleri yok. Ben sessiz biriyim biraz cok baskın bir karakter değilim tayin konusunda ona baskı yapmadım, o da ileride belki Adana'ya yerleşiriz demişti. Ben yine de ortada bir şehir olsa cok iyi olur diye duşunuyordum o zamanlar o da ortası yok doğru duzgun demişti. Bir de cocuk olursa annem bakar demişti evet şu anda dediği gibi annesi bakıyor.
Yani 3 yıl olacak ben sevemedim Bursa'yı. Aileme senede iki kez gidebiliyorum. Sorunlardan birisi hic arkadaşım ve dostum yok burda. Okuldaki hocalar benden en az 10 yaş buyuk, hani işte hafta sonu kahve icelim ya da ne bileyim bir caya git gel durumu olmuyor. Apartmanda da oturanlar hep buyuk, bir tık daha yaşıma yakın kimse yok. Bilemiyorum belki sorun bende. Ama buraya gelmeden once hem memleketim hem de ilk gorev yerimde her şey tam tersiydi. Fakulteden cok sevdiğim dostlarım var memlekete gidince goruşuyoruz mesela hala. İlk gorev yerinden tanıdıklarımla da telefondan goruşuyoruz yine. Ama burda kimse yok gibi. Bu beni cok uzuyor. Bir de bugun eşime hic sosyal değiliz kimseyi tanımıyoruz dedim. Ben goruşuyorum arkadaşlarla dedi. Yalnız iş dışında hep evdedir kendisi de. Neyse. Uzuldum bir an, gozlerim doldu sonra duşununce.
İcimdeki mutsuzluk bazen beni cok etkiliyor. Ailem yakın olsaydı daha farklı olurdu diyorum. Ablamları cok seviyorum, cok ozluyorum. Telefonda konuşmak gibi olmuyor karşında olup sarılmak. Ben bu eksikliği hissettikce evime karşı sorumlulukları bırakıyorum. Hicbir şey yapasım gelmiyor. Camaşırları bulaşıkları bekletiyorum bazen. Yani akşama kadar lavabo ustunde kalıyor yatmadan once toparlıyorum.
Yakın zamanda tayin de isteyemiyor eşim. En az 4_5 yıl daha buradayız. İsteme Zamanı istesem de cıkmayabilir dedi o zaman ne olacak diye sordum. Gonullu erken ikinci doğu hizmeti isteyeceğim ordan donuşte de Adana artık. Bu beni yoruyor. Bazen şimdi hemen doğuya gitsek 3_4 yıl ne kadar olacak ise, kalıp Adana'ya donelim isteği oluyor. Ama bu kez de onun polis oluşu durduruyor beni...
Uzun yazdım kusura bakmayın, uykum da var boluk porcuk olmuş olabilir. Hakkınızı helal edin...