Benim bir arkadaşım vardı, Ahmet diyelim. Ahmet yıllar once bulunduğum şehre gelince beni Mehmetle tanıştırdı, arkadaş olarak, flort amaclı değildi. Ben de bir arkadaşımı cağırmıştım. O gun cok gulup eğlenmiştik... Sonra Mehmetle ben guzel arkadaş olduk, ya da ben oyle sandım.

Mehmet beni birisiyle tanıştırdı, Melih diyelim. Kendisinin burokrat olduğunu soyledi ama milletvekili danışmanıymış altı ustu ne burokratı. Melih ve Mehmet bana iki de bir bekar arkadaşın var mı, getir tanışalım, diyip duruyordu. Muhafazakar bir partinin genclik kolları uyesi olmasına rağmen akılları hep icme, diskodaydı.

Boyle gulup eğlenirken, bunlar birden ortadan kayboldu. Faceden evlendiklerini oğrendim, o gunden sonra da iletişim kesildi. Kanka diyen tipler eşleriyle bile tanıştırmadı. Eşleri de yabancı. Melih gitmiş, o tanıştırdığım arkadaşlarımdan birine goruşelim mi demiş. Niye boyle yaptılar? Eşleriyle de buluşabilirdik. Niye tanıştırmayıp tek takılmaya calışıyorlar? Duygusal bir şey hissetmedim hicbirine. Arkadaş olarak sevmiştim, kankayız sanmıştım gercekten.