Anne babalar coğunlukla bebeklerini dışarı cıkarıp cıkaramayacaklarını doktorlarına sorarlar. Cevap evet olacaktır. Bebekler bebek arabasında gezdirilmekten cok hoşlanırlar. Bebeğinizi soğuk almayacak şekilde iyice giydirdiğiniz surece kış koşullarının sizi evinizde esir etmesine izin vermeyin.
Bebek biraz guneş ışığına maruz bırakılmalıdır. Fakat bunda aşırıya kacılmamalıdır. Direkt guneş ışığı, kemik ve dişlerin gelişmesi icin gerekli bir vitamin olan D vitamininin ciltte oluşmasını sağlayan ultraviyole ışınları icerir. Coğu bebeklere aynca destek olarak D vitamini verilmelidir.
Guneşe cıkmanın tehlikesi guneş yanığı olabilir. Eğer bebek, arabasında ya da herhangi bir iskemlede bir ila iki saat guneş ışığına maruz bırakılmış ise guneş yanığı olabilir. Guneş yanığı yalnızca acı verici olmakla kalmaz aynca bebeğin nazik cildinin zarar gormesine neden olur.
Mevsimi ve bebek arabasını nerede park ettiğinizi hesaba katmalısınız. Bir bebek soğuk bir kış gununde guneş ışınlarından daha cok yararlandırılabilir.
Cunku kışın guneş ışınları yaza nazaran daha zayıftır, coğu bebekler yazın otuz ya da kırk dakikadan fazla dışarı cıkarılmamalıdır. Plaj gibi guneş ışığının yoğun olduğu yerlerde bebekler mumkun olan golgelik yerlere konmalıdır. Bebeğinizin yuzunu korumak icin ona bir guneş şapkası giydirmelisiniz.
Her ne kadar guneş ışığını engelleyici losyonlar cocuklar ve yetişkinler icin onerilirse de, altı aydan kucuk bebekler icin kullanılmamalıdır.
Bebeğinizin aşın ısıya maruz kalmamasını sağlayınız. Kızarmış bir yuz bebeğinizin aşırı ısıya maruz kaldığını gosteren bir işarettir.
Bebeğinizi Guneşe Cıkarın
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bebeğinizi Guneşe Cıkarın