Şu 15 gunluk donemde Ayşe, Fatma, Hayri misali, kadın forum sitelerinde dolandım durdum, Hedefimiz erken gebelik belirtilerini aramak, bulduk mu, tabi ki de bulduk, neyi? Ucun biriniJ)
Rabbim bana ve tum isteyenlere sağlıklı bir evlat versin, vermesine de ne zor bir surecmiş o 15 gun tutumu tutmadı mı diye beklemek.
Bu ay fortel ovulasyon testi aldim eczaneden, hani yumurtlama gununu kacırmayalım diye, bu devirde turfanda meyveyi, sebzeyi bile markette, pazarda bulabilirken insan, ben yoğun seyahatlerinden dolayi kocayı bulamıyorum yanımda malum gunlerde.
Neyse test uygunlandı, yumurtlama zamanı yakalandı, aşkın meşk ettiği o gece operasyon tamamlandı, ama artık beklemek ne mumkun, internetten toplanan bilgiler, kadınların neredeyse gun yapacak kıvama geldikleri form siteleri derken,
dollenen yumurta 5-6 gunde follop tuplerinde kanal gezisi turuna cıkacak, oradan “ehh kendime bi yuva bulayım artık” deyip rahime yerleşecek bi 5-6 gunde orada konaklayacak, nakit odemelerde adetten bir hafta once bile beta hcg değeri 5 in ustune cıkabilirken, kredi kartı ile taksitli odeme yapmak isterse yavrucak, beta hcg değeri anca regli gunu ya da geciken ertesi gunler tespit edilebilinecek. Elimde takvim, ihtimal gunleri hesaplıyordum.
Ayşe bir hafta once kan testinde oğrenmiş, ben de niye cıkmasın hoba kan testi yaptırmaya, cıkmayınca tesellisi de “ ehh her kadının bunyesi aynı değil tabi ki, bekleyelim”
Fatma adetten 4 gun once idrar testinde oğrenmiş benim neyim eksik hahayytt “sen de yap kız niye cıkmasın” tek cizgi, “ehh her kadının bunyesi aynı değil tabi ki, yine bekleyelim”
Hayriye ’nin 3-5 gun once yerleşme kanaması olmuş, surekli kontrol etmeler.
Gebelik belirtisi goz bebeklerinde buyume, aynayla kankalığın dozunu arttırıp gozleri portletip bakmalar,
Sanki supermenin kripton taşını ben yalamışım, Ağızda bir metal tat hissetmeler, bol su icip sonra cok sık idrara cıkıyorum demeler.
Velasıl artık bugun kırmızılar geldi ve ilk denemede tutmayabileceği gerceği ile yuzleşildi.
Hadi biz gulduk eğlendik, onumuzdeki maclara bakalım dedik, ama şunları da gordum ki, yıllardır bebek bekleyen ve artık gebelik testlerine verdiği paranın haddi hesabı olmayan kadınlar, kendi kendilerine değişik metotlar buluyorlar.
Kimisi der ki, “komşu teyze idrarını kaynatırsan kopururse gebesin” , bir zengin kalkışı, formdaki kadınlar da bir telaş, herkes idrar kaynatmaya gitmiş.
Yok efendim karbonatın ustune işeyince kopururse gebesin, akşama kocalara da denetmeler “yok onda da kopurdu bu ihtimal tutmadı” kargaşası,
İdrara limon sıkınca cokuyor mu cokmuyor mu hipotezi, limonu olmayan “bunun patlıcanla yapılanı yok mu evde limon kalmamış” derzenişleri…
İclerinden birinin hamilelik haberini duyunca amaaannn bir duğun, bayram havası, artık ona lazım olmayacak diye evde stokladığı gebelik testlerini kargo ile birbirlerine yollamalar…