.
Bebek Bakıcısı ile Guvenli Yaşam
Cocuk bakıcısı seciminde goz onunde bulunduracağınız en onemli şey cocuğunuzun guvenliğidir. Cocuk bakıcısının tecrubeli olmaması, cocuğunuzu veya evinizi tanımaması yaralanmaların temel nedenini oluşturur.
Cocuk bakıcısının, cocuğunuzu yaralanmalardan nasıl koruyacağını, acil durumda ne yapması gerektiğini bildiğinden emin olun.
Guvenlik Kontrolu:
Cocuk bakıcınıza size ulaşabileceği telefon numarasını bırakın. Eğer size ulaşılması zor ise komşunuzun veya yakınlarınızın telefon numarasını bırakın.
Acil numaraları telefon yanında bulundurun. (Polis, ambulans, itfaiye, 112 acil)
Cocuk bakıcınıza yangın sondurme cihazınızın yerini ve nasıl kullanılması gerektiğini gosterin.
Cocuk bakıcınıza ilk yardım cantanızın ve el fenerinin nerede olduğunu gosterin.
Tam Guvenlik İcin:
Cocuk bakıcısından 1 yaşın altındaki cocuğu yıkamasını istemeyin.
Eğer siz dışarıdayken cocuğunuza ilac verilecek ise cocuk bakıcınıza ne kadar ve nasıl ilac verileceğini gosterin.
Cocuk bakıcınıza daima dikkatinin cocuğun uzerinde olmasını istediğinizi soyleyin, cocuk uyuyana kadar temizlik işlerinin bekleyebileceğini iletin.
Cocuk Bakıcısının Secimi:
Diğer ailelere iyi cocuk bakıcılarının isimlerini sorunuz. Bolgenizdeki on okullar veya sosyal kuruluşlar cocuk bakmak isteyen kişileri bilebilirler. Yaşca buyukler bununla ilgilenebilirler.
Cocuk bakıcısı ile anlaşmadan once mulakat yapınız. Sorulabilecek birkac soru:
Tecrube: Kac cocuğa bakmıştır? Sizin cocuğunuzla aynı yaşta bir cocuğa bakmış mıdır?
Eğitim: Cocuk bakıcısı cocuk bakımı veya ilk yardım kursu almış mıdır?
Referanslar: Daha once calıştığı ailelerin telefon ve adreslerini sorun. Bu aileleri arayarak cocuk bakıcısından memnun olup olmadıklarını araştırın. İlk gelişinde siz evi terk etmeden 30 dakika once gelmesini isteyin. Bu cocuğunuza, cocuk bakıcısına alışma fırsatı tanıyacaktır. Ona evinizi gezdirin. Evinizdeki onemli guvenlik kurallarını acıklayın.
Bakıcıya şunları gosterin:
- Aydınlatma duğmelerinin, telefonun, yangın sondurme cihazının, el fenerinin ve ilk yardım malzemelerinin yerlerini.
- Gelen telefonlara ve ziyaretcilere nasıl davranacağını.
- Dış kapıyı nasıl kilitleyeceğini.
- Fırın, mikrodalga fırını, soba, ısıtma sistemi gibi cihazları ve malzemeleri nasıl kullanacağını.
Bakıcıya şunları soyleyin:
- Eğer var ise cocuğunuzun alerjisini veya gecmişteki hastalıklarını.
- Cocuğunuza banyoda nasıl yardım edeceğini ve ne zaman yatıracağını.
- Cocuğunuzu ne ile, ne kadar ve ne zaman besleyeceğini.
Bakıcınıza şunları hatırlatın:
- Cocuğunuzun uyanık olduğu tum zamanlarda; Ozellikle mutfakta ve banyoda gozunun cocuğun uzerinde olması gerektiğini.
- Cocuğunuz uyurken sıkca kontrol etmesi gerektiğini.
- Telefonu yalnızca gerektiği zamanlarda ve kısa sureli kullanılmasını.
- Televizyon veya radyonun sesini cocuğu duyabilecek kadar az acmasını.
Bakıcı şunları da bilmelidir:
- Eğer cocuk yaralanır veya hastalanırsa ne yapması gerektiğini.
- Yangın cıkarsa ne yapması gerektiğini.
- Size nasıl ulaşabileceğini.
- Ne zaman evde olacağınızı.
- Misafir ağırlama hakkındaki kurallarınızı.
Bakıcınızın cocuğunuzu tanımasına yardımcı olun:
Cocuğunuzun guvenlik icinde olması icin cocuk bakıcınızın, cocuğunuzun neler yapabileceğini bilmesi gerekir. Orneğin, cocuğunuz yardımsız oturabilir veya katı yiyecekler yiyebilir mi? Yeni yurumeye başlayan cocuğunuz merdivenden emniyetli bir şekilde cıkıp, inebilir mi? Bakıcınıza, cocuğunuzun neler yapabildiğini soyleyin.
cocukguvenligi.com
Bebek Bakıcısı ile Guvenli Yaşam
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Bebek Bakıcısı ile Guvenli Yaşam