bisiklet guvenlik malzemeleri bisikleti guvenli kullanma kuralları guvenli bisiklet kullanımı kullanma kuralları arka koltuk
.
Bisiklette Guvenlik Kontrolu
Bisiklete Binen Cocuğunuzu Surekli Kontrol Altında Tutun:
9 yaş altı cocuklar mutlaka bir yetişkin nezaretinde bisiklete binmelidir. Bu yaş grubundaki cocukların coğu gozetim altında olmadan guvenli bir şekilde bisiklete binecek beceride değildir.
Yol Kurallarını Oğretin:
Cocukları yalnız başlarına bisiklet kullanmaya bırakmadan once, guvenli bisiklet suruşu icin gerekli yol kurallarını oğrendiğinden emin olun.
Arac Yollarının Tehlikesini Oğretin:
Cocuklar arac yollarının, guvenlik riski oluşturan tehlikeli kavşaklardan oluştuğunu bilmelidir. Yola girmeden once durmalılar, sola, one, sağa, ve tekrar sola bakarak etrafı gozetlemelidirler.
Kask Giydirin:
Bisikletli olumlerin yarıdan fazlası (dortte ucu) kafa travmaları ile ilgilidir. Uygun bisiklet kaskı giyinmek onemlidir. Ebeveynler kask kullanarak uygun ornek oluşturmalıdır.
Bisikletin Uygun Olduğundan Emin Olun:
Cocuğunuza aldığınız bisikletin kullanıma hazır olduğunu gosteren "test edilmiştir" etiketinin olup olmadığını kontrol edin.
Cok kucuk veya buyuk bisiklet guvenlik acısından risktir. Bisiklet boyu nasıl kontrol edilmeli: Cocuğunuzu bisiklete bindirin, en az her iki ayak parmakları iki yandan da yere dokunmalıdır. Cocuğunuz gece bisiklete biniyor ise bisiklette far olması gerekir ve ayrıca cocuğunuzun yanında bir el feneri bulunması gerektiğini oğretin. Bisiklette zil bulunmasının yaya kazalarını onleyeceğini unutmayın.
Bisiklet Malzemelerini Kontrol Edin:
Anne babalar cocuklarının bisikletlerinin, ışık, reflektor, zil, gibi guvenlik malzemeleri ile donatıldığından emin olmalı. Kask guvenlik acısından standartlara uygun olmalıdır.
Guzel Ornek Olun:
Cocuğunuzla bisiklete binerken ona guzel ornek olun ve sizde kaskınızı takın.
Bisiklet Suruşu :
Cocuklar trafik kurallarına uymalı ve her trafik işaretinin ne anlama geldiğini bilmelidir.
Cocuklar hicbir zaman arkalarına bakmadan bisikletle donuş yapmamalıdır. Onlara donme sinyali vermeden ve donmeye başlamadan once omuzlarının uzerinden geriyi kontrol etmeyi oğretin. Cocuklar, kalabalık caddelerde ve gece bisiklete binmekten kacınmalıdır. Eğer trafik yoğunsa, cocuklar donuşe başlamadan once yolun kenarında durup uygun bir boşluğu beklemelidir.
Genc bisikletciler icin yuruyuş yolu belki de en uygun yer olacaktır. Buna rağmen ebeveynler cocukları yuruyuş yolunda bisiklet kullanırken dahi onların arac yoluna cıkışlarını engelleyebileceklerinden emin olmalıdır.
Cocuklara, yolu gecmelerinin ne zaman emniyetli olacağını anlamalarına yardımcı olun. Cocuklara, caddeyi, yaya yolunu ve tren raylarını gecerken bisikletleri ile yurumelerini oğretin.
Kask Kullanımı :
Cocuklar bisiklet kullanırken uygun kask kullanmalıdır. Kask guvenlik acısından ebat olarak uygun olmalıdır. Cene kayışı ve pedi ayarlandığında, kask ileri geri oynamamalı ve cıkmamalı. Kafaya duzgun şekilde ve yatay olarak oturmalı ve kaş ustunde iki parmak, (3cm) kalacak şekilde aşağıya doğru kafayı sarmalıdır. Cene kayışı acıtmayacak kadar sıkı, on ve arka kayışlar sıkıcı ayarladığında kulak altında birleşecek şekilde olmalıdır. Kask işlevini bir defa yerine getirir. Eğer kaskınız carpmaya maruz kalır ve ic gomleği (fileleri) şoku uzerine almak durumunda kalırsa, yeni bir kask satın alın. Hasar gorunur olmasa da kaskın şok emme kapasitesi yok olmuş olabilir. Eğer cocuğunuz 5 yaş altında ise, kaskın ozellikle bu yaş grubu icin dizayn edildiğinden emin olun. Kaskı kısa aralıklarla, kontrol ederek iyi durumda olduğunu tespit edin.
Bisiklette Cocuk Koltuğu Kullanırken :
Bisikletin arka selesine oturamayacak kadar kucuk olan cocuklar hicbir zaman bisikletle taşınmamalıdır. Yalnızca kucuk bir kaskı taşıyabilecek kadar boynu kuvvetli olan cocuklar (genellikle1 yaşında) taşınabilir.
Cocuklar tarafından acılamayacak ozellikte emniyet kemerli ve sağlam, dayanıklı bir koltuk secin. Cocuk ayaklarının korumasının yeterli olduğundan emin olun.
Cocuğun sallanmasını engellemek icin yuksek arkalıklı ve yan korumalı koltuk secin. Koltuğun sallanmaya dayanıklı olması icin bisikletin ana yapısına sıkıca ve emniyetlice monte edilmesi gereklidir.
Bisikletle meydana gelen olumlerin %85 inin nedeni kafa travmaları - carpmalarıdır.
Bisiklet kazalarının buyuk coğunluğu evin yakın cevresinde ve mahalle hudutları icinde meydana gelir. Yan yollardan veya mahalle aralarından ana caddeye cıkışlar ,10 yaş altındaki bisikletli cocuk olumlerinin yarısından fazlasının temelini oluşturur.
10-19 yaşları arasında meydana gelen olumlerin % 58 inin nedenleri arasında motorlu arac yollarına donuşler ve girişler yer almaktadır.
cocukguvenligi.com
Bisiklette Guvenlik Kontrolu
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Bisiklette Guvenlik Kontrolu