*Herkese merhabalar.
Şimdi hic uzatmayıp konuya dan diye girmek istiyorum. Eşimin ailesiyle normalde aynı şehirde yaşıyorduk ancak bu sene bizden uc saat mesafede imkanları kısıtlı olan memleketlerine taşınma kararı aldılar ve gittiler. En kucuk kaynım universite sınavına ikinci kez gireceği ve memleketlerinde imkanlar kısıtlı olduğu icin bulunduğum şehirde bir dershaneye yazıldı ve bizimle yaşamaya başladı. Ancak işin aslı şoyle ki, bebeğime bakmak icin bu dershane olayından once gorumcemi yanımıza cağırdık ( kesinlikle bakıcı taraftarı ve bu durumu kabul etmeyen kişi idim ancak eşim bu zamanda kime guvenecegimizi soyleyip istemedi), gorumcem ozunde iyi birisi, gibi, yani aslında tam cozemedim. Her şeyini benimle yarıştırır, banyoya girme saatleri banyoda kalma suresi, makyaj yapsam o da bir bakmışsın yapmış gelmiş filan boyle cocukca şeyler yapar, başlarda takılmıyordum ama zamanla bana batmaya başladı hepsi. Surekli yalan soyler mesela, annesi ve ablası tarafından ezildiği her soylediği soz ,her yaptığı hareket eleştiri oklarına tutulduğu icin aynı tepkilerle karşılaşmamak icin surekli yalan soyler ve bu da benim ona olan guvenimi zedeler. Kucuk bir ornek vereyim, okula gittiğim zamanlarda oğle arası eve geliyorum emzirmek icin siteye girdiğim an balkona cıkardığını goruyorum bebeğimi, hava soğuk ruzgarlı diyelim uzerine bir şey giydirmden oylece cıkarıyor. Bizim arabayı site girişinde gorumce hemen iceri kacıyor eve bir giriyorum, boyle hic cıkmamış da salonda bebekle uzun zamandır oyun oynuyormuş gibi yapıyor, soruyorum x, bebeği balkona filan cıkardın mı esiyor da hani dikkat et diyorum yok cıkarmadım aynen soğuk zaten uşutur cıkarmam ki diyor, e ben seni gordum diyorum yok yanlış gormuşsundur diyor. Gozunun icine baka baka aptal yerine konmak nasıl bir şey onu yaşıyorum her defasında anlayacağınız. Son patlak veren olayımız da ic camaşırı cekmecemi karıştırıp bir ic camaşır takımımı alması oldu. Kullanmış, ben gormeyeyim diye de kirli sepetine atmak yerine camaşır makinasının icine saklamış, gorunce şok oldum iki sn akıl tutulması yaşayıp bunun nasıl burada olduğunu cozmeye calıştım filan. En sonunda anladım gorumcemi cağırdım. Bunun burada ne işi var, bilmiyorum kim koymuş ki ( evde bayan olarak yalnızca ikimiz varız) , x yapma Allah aşkına sen koymussun iste bu takım benim değil mi bunu ben kullanmadım uzun zamandır neden nasıl burada, onu bana ablam hediye etti o verdi o benimdi zaten. Gittim cekmecemi actım tam durduğu yeri gosterdim yerinde yeller esiyor nasıl senin dalga gecme benimle diyorum yok o benim diyor illa. En sonunda eşime soyledim daha fazla yapamayacağımı gitmesini, bakıcı tutacağımı soyledim. O da annemi arar soylerim o konuşur dedi. Benim kv kızıyla konuşmuş ancak ne beni arayip kızım kusura bakma demek var ne gorumcem gelip ozur diliyor, o konuyu oylece kapattılar. Beni yok saydılar yani. Gorumce yonunden sıkıntılıyım, işte kv de biz gorumcemi bebeğimize baksın diye cağırdığımız icin kucuk oğlunu da bize gonderdi, iyiliğinin karşılığını boyle aldi anlayacağınız.

*Asıl konuya geliyorum şimdi.Kv bulunduğum şehirdeki hastaneye kontrol icin geldi haliyle de bizde kaldı uc dort gun. İki uc ayda bir boyle kontrole gelir gider. Sabahleyin kahvaltıyı hazırladık masaya hep beraber oturduk, kaynım ağzını eğip buze buze kahvaltı malzemelerinin yerini değiştiriyor, itiyo kakıyor onu alıyor diğerini koyuyor filan, cok itici hos olmayan bir durum yaşanıyor. Kv bana bakıp kahkaha attı ayy bak napıyor diye dalgaya alacak yaptığı terbiyesizligi guya. Ben hic cevap vermedim alaysı kucumser bir gulumseme bırakıp kahvaltima devam ettim. Bu zannımca kv'ye dokunmuş olacak ki bir ay boyunca evdeki herkesle konuşup beni aramadı ( normalde aramız iyidir oyle kv gelin cekişmesi yaşanmazdı, gun icinde araşır konuşurduk), deprem yaşandı, o zaman virus İran'a gelmişti dibimize. Herkesi dikkatli olun iyi bakın kendinize deyip arıyordu, benimle konuşmadı kendince kus artık bana ya gonlunu alacağım ben de. Oralı bile olmadım,ben de aramadım ve bir ay konuşmadık. Sonrasında da baktı benden hic hareket yok bir gun beni aradı, gulerek actı telefonu hic bir şey olmamış gibi konuşacak. Soğuk soğuk konuşup kapattım. Şimdi de bir diger gorumcem arıyor bir kp bir sıkıntın yok dimi, soylemek istediğin bir şey var mı diye beni darlayıp duruyorlar. Kv kendi sıkıntısını soylememiş hic oyle bir şey yaşanmamış gibi yapacak,ben de işte kendi kendime gonul koymuş gibi olacağım. Anlatabildim mi. Yine sıyrılmaya calışıyor ve bu benim sinirini bozuyor. Bir yıla yakın olacak kaynımla yaşıyorum ben, kapalı bir kadınım. Evde surekli diken ustundeyim. Hicbir şeylerini eksik etmedik şimdiye kadar, meyve soyarım meyve eksik gelir onlara verir kendim yemem kendi kardeşimden ayirmadim hicbir zaman. Ama tek hoşuna gitmeyen bir hareketimde gozden cıkarılacaksam daha da iyi olmak icin cabalamam dedim ilişkimizi oylece bıraktım oldugu yerde. Şimdi ne arıyorum ne soruyorum mesafe koydum. Virus var diye de surekli arayıp sorulmak istiyor, gecen aramış geri donmedim bile. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız Allah aşkına.
*Bu arada ben 28 gorumcem 25 yaşında. Eşimin kv ile olanlardan haberi de yok.