merhaba arkadaşlar

gecenlerde eşimin kv ye benden habersiz telefon almasıyla ilgili konu acmiştim hatırlayanlar vardır belki.neyse o konuyu aştık şimdi eşimin ailesiyle ilgili başka bir konu acıp icimi dokmek istiyorum

eşim gecen sene memleketinden 110 bin tl civarında bir arsa aldı arabasını satıp kredi vs alarak borca girdi iyi bir yatırım olduğunu duşunerek.

daha sonra arabasızlığa dayanamayıp odeyebileceğini duşunerek 100 bin liraya araba aldı ama duşunduğu gibi olmadı ve odemekte zorlanınca aldığı arsayı satmak istedi ve 150 bin tl ye alıcı buldu (karlı cıkacaktık ) kayınbabam ve kayınvalidem ısrarla karşı cıktı satmasına ."yabancıya satma arsa değerli bizde kalsın yarısını abine sat arabanın borcunu kapat "diye ısrar ettiler ben hic istemedim abisine satmasını ama o ailesini dinleyip yarısını abisine 75 bine sattı ve arabasının borcunu kapattı.

arsadan dolayı 75 bin kredi borcu var ve onu odemeye odaklandı kazandığı parayla.(telefon mevzusuna bu yuzden kızmıştım borcu varken 1700 e tlfn almıştı annesine)

sorun şu ki 3 haftadır abisi arsayı geri verip parasını istiyor bizden.paramı vermezseniz kendimi oldurcem falan diyor kaynanam eşimi arayıp verin parasını kendini oldurecek falan diyor sanki kendi değilmiş gibi ona satmamıza sebep olan.

eşimde para olsa odeyecek. arsanın hepsini satıp parasını odemek istedik ama oyle bir doneme denk geldik alıcı bulamıyoruz. ev peşinatı yaparız diye(kiracıyız) satmaya kıyamadığımız arabayı satışa koyduk birkac sorun cıktı( aldığı kişiler kilometresiyle oynamış)satamıyor.ama surekli baskı var para gonderin diye kaynanam ve kayınbabam tarafından sanki zorla satmişiz gibi hani bekleseler zaten kacmıyoruz abisidir illa verir parasını eşim..neyse yarın eşim 10 bin yollacak abisine kaynanamda 10 bin verecek kaynıma .kaynımda kendi payına duşen arsayı satacak kaca giderse artık.cozulecek kurtulucaz bu baskıdan.

milletin hastalıkla uğraştığı bu donemde bizi boyle darlayan insanlara ofkem buyuk ve eşimede .tartıştık sen haklısın diyor ama abisiyle hicbirşey olmamiş gibi sohbet ediyor deli olcam ya para para diye ağlayan, haftalardır bizi kara kara duşunduren abisine tavır bile yapmıyor. eşimin ailesi hicbir kotu zamanımızda destek olmadığı gibi birde kostekler nefret ediyorum artık

eşim bana karşı iyidir ilgilidir fakat evlendiğimizden beri bu borc harc karışık işlerinden bıktım evet kendi calışıp oduyor ama bende stres oluyorum
(yani şuan 100.000 liralık arabamız 75.000 liralık borcumuz ,satılıp satılmıyacağı mechul yarım arsamız var.eşim esnaf ortalama 5bin geliri var ama şimdiden işleri baya duştu)