Kizlar sorun annem. Babamla ayrilar. Ikinci evliligini yapti olmadi. Psikolojik baskiya dayanamadi. Bu konularda sonuna kadar hakli arkasindaydim. Ama artik annemden yoruldum. Surekli sikayet, surekli olumsuzluk. En ufak bir anne sunu yapsan daha iyi dedigim anda bile yine suclu ben miyim yeter artik diye basliyor kavga cıkıyor ve kusluk. Anneannem bizle yasiyordu. Teyzemin yanina gitti. Burasi sakin kavga dovuş yok diyor. Annemi anlamaya calissamda yok ben bile tahammul edemiyorum. Asla altta kalmaz asla sucunu kabul etmez. Ve en onemlisi yapar yapar sikayet eder. Dedem baska sehirde ozel arabamla alirim bile dedi. Cagirdi etti. Simdi ben calisirim isyeri acikmis evde durmam yapamam oyle diyor. Anneannemde bak ben cagirmadim sonra sorun olmasin diyor. Ee niye cagirdin ortaya ciktin o zaman? Bunu dedim az once kiyamet koptu suclu ben miyim yok soyle yok boyle. Her konuda boyle. Ben ikinci evliliginden ayrildigini sozlumun ailesine soylemedim yalan soyluyorum hala. Zaten istir evliliktir hep dusunuyor insan hayat zor. Ama artik tahammulum kalmadi. Dese ki su sehire gidiyorum duzen kurcam ustumden yuk kalkar. Anneannem gitti kardesim kavgadan bikmis odasindan cikmiyor. Bir ben kaldim yaninda bende sirtimi donersem tek kalcak diyorum ama o dusunmuyor bunu. Ben sozlume giderken bile acaba evde tek sıkıldı mi annemi tek biraktim vicdanı yasiyorum. Ama yok olaylarin icinde surekli kavgalarin. Bir tartisma olur anneannem beni arar o anlatir digeri anlatir. En ufak bir olay olmus sohbet ederken annem bagirmis cagirmis uc gun ondan ayri ondan ayri dinledim. Tek kalacak bu gidisle. Ama ne yapmaliyim bilmiyorum. Umursamamazlik yapamam cunku yapiyor cagiriyor ya da konusuyor sonra pisman mutsuz sikayetci. Ben bikmisim yeter sizle mi ugrascam en cok kullandigi kelimeler. Birincisi ayrildiginu sozlumun ailesine soylemeli miyim boyle mi bilsinler? Ikincisi ne yapacagim ben nasil basa cikacagim?
Annem babam ayri babam baska sehirde annemi de baska sehirde evli biliyorlar o yuzden gelme gitme aile baglari zaten yok. Arayip sormazlar. Simdi annem dondu dersem gelmek isticekler. Annem kabul eder ama sacmalar kesin vs. Ya napicam ben?
Dedem sorunlardan bikmis oda baska sehirde. Anneannem teyzeme gitti. Su an belki de tam anlatamadim ama cidden artik bu icimde buyudu. Ise girer sikayetci isten ciksr sikayetci ama bu kendi kendine sikayette degil. Bayagi kaos yani her olayin mutlaka abarti kavga kismini bulur. GERCEKTEN BIR KONUDA FEDAKARLIK YAPIP SESI CIKMAYAN, HANI HATIRLAYINCA BILE GUC BULDUGUNUZ, ACI CEKSE BILE DIMDIK DURAN, COCUGUNA YOL GODTEREN ANNELER VAR YA.. Bir dilek hakkim olsa sadece boyle olmasini dilerdim oyle ozeniyorum ki.. Bana akil verin lutfen ne olacak? Bir ortamda birden anneannemle ya da benle yada baslasiyla kavga ediveriyor. Ben sussamda onune gecemiyorum bu durumun artik..