merhabalar. belki biraz icimi dokmek ama en cok fikirlerinizden, tecrubelerinizden faydalanmak icin bu konuyu actım.
20 yaşındayım. universite oğrencisiyim. ilkokul-ortaokul-lisede devamlı dış gorunuşumden dolayı zorbalığa uğradım. fiziksel goruntuyu değiştirmek cok kolay. nitekim zayıfladım, kaşlarımı aldırdım, cildime iyi baktım ve değiştim. ama beynime yer eden şeyler değişmedi. hangi ortama girersem gireyim sanki benle dalga geciyorlar gibi hissediyorum, biri ortamda guluyorsa bana guluyorlar sanki. yolda asla karşıma bakarak yuruyemem biri tipimi gorur de dalga gecer diye. hic fotoğraf cekilmem. cekilen fotoğrafıma bakmadan silerim. hayatımda bir insan var 10 aydır, ona bile hÂl cekinerek acaba beni beğenmeyecek mi diye duşunerek atıyorum, kesinlikle bugune kadar hicbir yanlışı olmadığı halde. ozguven eksikliğim cozulsun diye yaz tatilinde kasiyerlik yaptım ama ilk gunlerde acemilikten yanlış yaptığımda muşterinin biri bana bağırdı ve iyice icime kapandım. cok gece sen salaksın, beceriksizsin, cirkinsin diye ağladım. hala deneme kabinlerinde bir şey denemem mesela, kimseyle alışverişe gitmem, okula gitmek insanların icine girmek cok zor benim icin.. bunun bir cozumu var mıdır? ne yapmalıyım? gercekten yaşama sevincim bile kalmıyor gibi hissediyorum.