Merhaba arkadaşlar,
Eşim şuan başka şehirde Eğitimi bitince gelecek. Malum şuanki durum yuzunden de her şey durdu oradaki dairede kalıyor. Eşim hastalanmış, kulaklarından boynuna doğru inen bir ağrı varmış ve hasta yatıyor. Ateşi falan yok. telefonlaşıyoruz. Rahat bırakayım dedim belki uyuyordur dedim ve işlerimden dolayı anca saat 4 de aradım oğleden sonra zatende gec kalkmıştım. O kadar huysuz ve cekilmez ki. İlk defa hasta halini goruyorum. İlk once neden daha once aramadım diye fırca yedim. Daha sonra gec kalktım peki sen ne yaptın ne zaman kalktın diye sorduğumda ona hesap soruyormuşşum diye bir suclamada bulundu ve tartışdık. Kendimi anlatırken bana “suuusss başım ağrıdı” diye sesini yukseltti resmen bağırdı. Bana bağıramazsın dedim. Daha sonra telefonu kapatmak zorunda kaldım cunku dinlemiyordu beni suclamaları da hala devam ediyordu. Beni tekrar aradı bu sefer de neden hasta bir insanın suratına tlf kapattığımı sordu. Soylediği her şeyde hep bir suclama var. Sen şoyle yapıyorsun sen boyle yapıyorsun. O gun sonra normal konuştuk. Bir şekilde hallettik. Vedalaşırken birden kocaya nasıl davranışır kitabını okumanı tavsiye ederim dedi tartışmamak icin sustum.
Hep halini hatrını soruyorum. Acaba cok mu ilgisizim diye duşundum daha cok ilgilendim. Demin yine tartıştık. Onunla sohbet ediyorduk gayet normal bir bicimde. Daha iyiyim dedi. Neyse ona bir resim gonderdim bahsettiğim bir şeyle alakalı. “Başım ağrıdı onu ovuyorum” dedi yani şuan bakamam gibisinden. Tamam guzel dedi. Oysa ki bakmamış bile resme. Bakmadan nasıl biliyorsun ki dedim. Anlattıklarına gore dedim dedi. Resmi sildim oadem benim icin onemli olan bir şeyi onemsemiyor sileyim bari diye duşundum. En azından baksaydın ama olsun sildim artık dedim bu seferde “sen tepki koyuyorsun ortaya” diye kavga cıkardı. Hasta insana boyle boyle mi davranılır bilmem ne. Ben de artık dayanamıcağımı soyledim. Sen beni tehdit mi ediyorsun ayrılacakmısın asıl ben boyle huzursuzluk cıkaran eş istemiyorum dedi. Telefonda dır dır dır etti. Sana kitaptan bir hanımın kocasından beklentileri kısmını okuyacağım dedim ve okudum. Sustu. İlgi sevgi alaka yazıyordu ki bunları bana gostermiyor. Eş karısından gizli işler yapmamalı diyordum ki bunu okurken cok iyi biliyor neyi kastettiğimi. Kendisi bundan birkac ay once chatten tanıştığı Bir kadınla muhabbet edip buluşmuştu neymiş kadının psikolojik sorunlarını dinlemişmiş kendisi pedagog ya. Ben de yazışmalarını oğrenmiştim. Kesinlikle yanlış bir şey yoktu yani suLanma vs gayet mesafeli bir yazışmaydı bu yuzden uzatmadım ama en azından bana da soyleyebilirdi gizledi. Konu bana sevgisini hissettirmemesine geldi. Sen beni boyle kabul ediyor musun. Ofkeyle karar vermek istemedim. Kendini duzeltmen lazım dedim ayrıca sen surekli suclayacak tartışmayı buyutecek şeyler yapıyorsun iğneleyici şeyler soyluyorsun dedim. Bu adamı ben ne yapayım ya. Ararsam kavga cıkarıyor. Aramazsam da ilgisiz eş diyor bana.