merhaba herkese iyi aksamlar hanimlar. 12 marttan beri ailece (annem babam ve ben) kendimizi karantina altina almistik. evde ihtiyaclar iyice artinca bugun mecburen market ve pazar ihtiyaclarimiz icin ciktik. tabiki tedbirlerimizi alarak (eldiven, maske ve gunes gozluklerimizi taktik) disari ciktigimizda karsilastigim manzara şok etti beni; ozellikle markette insanlarin sosyal mesafeye uymamasi, nerdeyse hickimsenin maske takmamasi -kasiyerlerin bile- hicbir sey yokmus gibi dikkat etmemesi cok ama cok şoka ugratti. pazara gittik bir kac ihtiyac icin. pazardaki saticilarin yine cogunun maske takmadigini gordum. bazilari eldiven takmis, fakat tek eldivenle hem onundeki meyvesinj yiyor hem para uzeri veriyor. meyve aldigimiz bir satici da "abla keseyim tadina bak" diyor. saticiya sordum neden maske takmiyorsunuz diye "abla artik Allah a emanet yasiyoruz" diyor.coluk cocuk maskesiz, sosyal mesafeden uzak, duyarsiz.. manzara buydu. diyordum neden bu kadar hizli bir sekilde sayilar atiyor. bugunku manzara sorumun cevabini verdi. cok ama cok kaygiliyim ulkem icin insanlarimiz icin sevdiklerim icin italya dan daha kotu durumda olacagimiz kesin. 2. haftada 3 bin vakayi gectik. lutfen ama lutfen bilinclenelim. sevdiklerimizi bilinclendirelim.