Merhaba Hanımlar,

Oncelikle herkese sağlıklı gunler diliyorum, inşallah bir an once bu durumu daha fazla kişiye ulaşmadan bitiririz. Ellerimizi sık sık sıkayalım ve genel tuvalet, banyo kullanmayalım lutfen. Allah yardımcımız olsun.

Benim bu yıl Universitede son yılımdı, mezun olacaktım fakat bu salgın nedeniyle okula gittiğim şehri ve yaşadığım evi apar topar terk etmek durumunda kaldım. Valizime birkac kıyafet ve evde calışmak icin kitap defter sığdırabildim. Evimin kirası, aidatlarim, gelen elektrik ve su borclarım, hepsi duruyor. Evi şu anda boşaltamıyorum, ozel arabamız yok, şehirlerarası otobusler kısıtlandı, evi boşaltsam sonradan bu illetin onlemini bulurlar da Universiteyi tekrar acarlarsa diye evsiz de kalmak istemiyorum. Evde eşyalarım da var, kira vermiyorum demek de olmaz, evin sahibi de hic halden anlamaz birisidir, Nisan kirasını odememek icin gitsem ayın 1'inden once evi boşaltmam gerekir ki o da mumkun değil. Yıllarca hayalini kurduğum mezuniyetim de ertelenebilir, cok uzgunum cok...

Bu sureci değerlendirebilmek acısından evde bolca ders calışıyorum, belgesel izliyorum ve spor yapıyorum bende. Madem kuru kuru mezun oluyorum bari geleceğimi duşuneyim, nereye işe girerim, bu illet gecsin nerelere başvuru yapabilirim diye. Oncelikle Universite hayatımda 1 yıl Erasmus+ deneyimi, Formasyon var, bunlarda maalesef not ortalamamı biraz duşurduler, muhtemelen en duşuk 2.60 zorlarsam 2.70 ile mezun olacağım. Batı dillerinden birinin Edebiyat bolumunu okuyorum ve ALES'e girip Karşılaştırmalı Edebiyat Yuksek Lisans bolumlerine başvuru duşunuyorum. İyi derecede 2 dil biliyorum ve bunlar icinde ayriyetten YDS, IELTS duşunuyorum. Bunlar olmazsa, KPSS-3 VE KPDS dil sınavından Dışişleri Bakanlığınca yapılan Tercumanlık sınavlarına başvuru yapacağım. Şayet bu da olmazsa, kafayı yerim... Şaka şaka C planım var tabii, dedim ki ailemin yanında yaşayıp, part-time bir dil kursunda oğretmenlik yapıp 2. Universite okumayı duşunuyorum. İş alanlarına baktım aslında cok arayan var ama coğu Dış Ticaret ya da Uluslararası Ticaret okumuş + dil bilenler diyor. Yani bu durumda şansım duşuyor. Aramızda bu dediklerimden birini deneyimlemiş ya da fikri olan, Universitede akademide olan ya da duşuncelerini benimle paylaşacak biri var mı acaba? Olumlu ve olumsuz tum eleştirilerinizi bekliyorum. Fikirleriniz haritamı cizmemde cok etkili olacaktır. Sağlıkla kalın