Oncelikle herkese selam. Bende bir 4S kullanıcısıyım ve Apple'ın iPhone 4S'ini oldurduğunu duşunuyorum bu iOS 8'le. Bende baktım internetten duşurmenin bir yolunu bulmuşlar. Bende sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizzat kendim duşurdum ve mutluyum. İsteyen 6.1.3'e duşurdukten sonra 7.1 veya 5.1'i yukleyebilir.

İndirme linki : drive.google.com/file/d/0B3DVHqpv-UFNN3czTDhfNjg3RTA/view?usp=drive_web

Oncelikle telefonumuz "JailBreak" işlemi yapılmış ve Cydia'dan OpenSSH ve iTunes yuklu olması gerekmekte. Ha bir de telefonunuz Wi-Fi acık olsun. Telefon, bilgisayara bağlı olsun Yoksa unutun bu işi.

1-) Baştan dosyalarımızı indireceğiz.

2-)RAR'daki klasoru masaustune salıyoruz ve klasorun icindeki WinSCP ve Win32OpenSSL kuruyoruz. WinSCP acıyoruz ardından telefondaki Wi-Fi sekmesine girip, bağlandığınız Wi-Fi detaylarından IP'inizi oğrenin ve WinSCP'deki :

Host: Sizin bağlandığınız IP yazın.
User: root
Password : alpine (mobile terminalde şifreyi değiştirmediyseniz jailbreak root şifresi budur. Değiştirmişseniz şifreyi, değiştirdiğiniz şifreyi yazın.)

3-)Yazdıktan sonra giriyoruz ve sağda (Turkce kurulum yaptıysanız Kok klasor diye bir şey yazar.) ve indirdiğimiz dosyada olan "kloader" ve "pwnedBSS" dosyalarını telefona atıyoruz.

4-) WinSCP programının ust sekmesinin sol tarafında siyah kare gibi bir şey var. Ona tıklayın.

Birinci komut : chmod +x kloader
İkinci komut : ./kloader pwnediBSS yazıp giriyoruz ve telefon kendini bu komuttan sonra DFU moduna alır.

5-) Bilgisayar DFU modunu algılamazsa kabloyu tak-cıkar yapabilirsiniz. Algıladığında iTunes acılır ve onu kapatırız.

6-) "cmd" yi Yonetici olarak calıştırın ve bu komutları yazın :

Birinci komut : cd C:/Users/"Bilgisayar Kullanıcı Adı"/Desktop/4SDowngrade/idevicerestore for windows
İkinci komut : idevicerestore.exe -e customiOS6.1.3.ipsw

Bunları yazdıktan sonra işleminiz bitmesini bekleyin ve iOS 6.1.3'un keyfini cıkarın

Bunları okuyup bir cacık yapamayanlar icin :

ALINTIDIR ! : iNati0n / How To Downgrade iOS 8.4 To iOS 6.1.3 iPhone 4S + iPad 2 Without iTunes Or SHSH Blobs