Merhaba kızlar ilk kez bir derdim vara konu acıyorum.
Hamileliğim cok iyi sorunsuz geciyordu taki dortlu testi yaptırana kadar. İkili testte herhangi bir sorun cıkmamıştı. Dortlu teste gittik 20. Haftada. En iyi perinatologa. Ve gelenlerin hepsi endişeli uzgun bir taraftan amniyosentez yapılmış kimisine. Doktorun umrumda değil. Bir muayene parası 700 tl. Kontrolde de aynı. 20. Haftada bebegin her seyi normal cıktı fakat beyninde kis tespit etti. Uc dort hafta sonra seni gormem lazım kist kuculmuş mu bakalm dedi. Tabi bence bu para tuzağı. Zaten o kis %95 ihtimalle kayboluyormus. Eşimle yıkıldık orda. Adam cok rahat soyledi bunu. Neyse bi de bize test verdi. Bu kist down sendromunu gosterebiliyormus. Kan testi verildi 2000tlya. On gun her sey zehir oldu bana. Cok agladım cok uzuldum. Testte down cıkmadı ama ilk kez duydugumuz 47 xxy cıktı. Yani klinefer sendromu. Buna gore memelerinde hafif buyume, az kullanma, cinsel isteksizlik, kucuk penis...tarzı seylerden bir kacı olabilecegi gibi hicbiri de olmayabilirmis. En buyuk sorun cocuk olmaması. Gerci gelisen yeni teknolojiyle artık bu kişiler cocuk sahibi olabiliyor. Bu kadar erken oğrenmemizin avantajı var tabi. Ama aileler duydu o zaman. Eşimin ailesi aldır dedi. Cok zor gunler gecirdim. Sapa saglam cocugu 23 haftalık cocugu aldır dediler. Nefes alamadım. Aldırmam icin bir suru soz soylediler.Gittigimiz perinatolog cinsiyet belirsizligi dedi. Ama genetik uzmanı gayet erkek fakat cocuk olmaması en buyuk sorun dedi. Burda eşi klineferli arkadaslarla goruştum. Tek sorun cocuk olmaması dediler. Perinatolog aldırılması lazım dedi cok basit bir bicimde soyledi. Bebegin hayatı iste bu kadar ucuz olmus o kadar basit olmus ki aldırmak. Anne psikolojisi bu kadar hice sayılamazdı yani. Yurt dısında yasıyorum bende resti cektim aldırmıyorum dedim cektim geldim. Bir sure hicbirini gormek istemedim. Eşimde destek oldu aldırma taraftarı olmadı. Cok dua ettik oyle cıkmasın diye. Şimdi o nasıl olursa olsun kabulum. Ama kafamda bazı sorunlar var esimin ailesi aldır dediya sanki ona erkek gozuyle bakmayacaklar gibi geliyor. Hep ona eksik gibi bakılacak onu sevmicekler diye dusunuyorum. Aldır derken. O kadar vicdanları rahat soylediler ki simdi de sahip cıkıyor gibi imaj veriyorlar. Bebegimde boyle kromozom bozukluğu cıkıp doğdugunda oyle olmayan var mı kızlar?