Herkese iyi akşamlar oncelikle.
Konuma gelir isek ben lise 3.sınıfa gidiyorum ve ozelde okuyorum konuyu okuduktan sonra madem oyle neden devlette okumuyorsunuz diyeceksiniz buyuk ihtimal.
Ben 8.sınıfta iken kotu arkadaşlıklar edindim daha once de konu acmıştım orta okulda cok dışlandım vs. o yuzden sınavlarımı hep aksattım ve istediğim liseyi kazanamadım imam hatip kazandım o zamanların verdiği sinirle liseye gitmedim 2 sene boyunca. Gecen sene akşam lisesine kayıt oldum 2.doneme giricez işte...
Ozel okul olduğu icin paralı tabı, aylık 700 lira 1 sene boyunca. Ailem bir ton borc odediği icin ben işe girmiştim akşam lisesi oolduğu icin saat akşam 17:00'da okula gidiyordum. İş saatım ise 09:30 ila 16:30'du. Ve aylık 1000 TL'ye calışıyordum 700 TL okula 300 TL anneme veriyordum cunku gereğinden fazla borc vardı halada var annem'de calışacak bir durumda değil.
Şimdi virus olayları cıktı bende mecbur işten ayrılmak zorunda kaldım cunku 2 tane patronum var ve orada tek calışan bendim 2 patronumda surekli yurt dışı ile iletişimde olan goruşen insanlardı o yuzden onlardan ozur dileyerek ayrılacağımı dile getirdim.
Şimdi size sormak istediğim; ben 3 aydır calışıyorum asgari ucret bile almadım cunku her kuruşa muhtactım oğrenciyim. AmaSigortam yapılmadı bu virusten dolayı işe zaten gitmiyorum aramıyorum her hangi bir bankaya gitsem baana kredi verirler mi? okul borcu 1400 tl oldu. Gecen ay odeyemedim cunku evde bıraz sıkıntı oldu anneme vermek zorunda kaldım o yuzden maaşıda anneme verdim şimdi ise borc 1400 oldu . ve diğer 700 tl'de yakın zamanda gelecek. sigortasız birine bankalar kredi verebilir mi?