Merhaba sevgili hanımlar,
Ben şu anda nişanlıyım. Nişanlımla yaşadığım bir anlaşmazlıktan bahsetmek istiyorum. Bizim şimdiye kadar hic aramızda kız tarafı erkek tarafı kavgası olmadı. Kız isteme nişan vs evde oldu buyuk bir masraf etmedi ailem, onlar da eli boş gelmemişlerdi. Ev eşyaları cok yuksek oranda ortak aldık ve alacağız. Şimdi duğun meselesini tartışıyoruz. Normalde adetlere gore duğun erkek tarafının memleketinde olur ve erkek tarafının organizasyonudur masrafları o taraf karşılar. Ama ailem her şey basa baş gidiyordu bunlar da en nihayetinde emekli bir aile, cocuğun da durumu belli acaba bizde mi duğune destek cıksaydık dediler. Ben Bunu nisanlima cıtlattim sıcak bakar gibi olmuştu. Ama şimdi şoyle bi problem doğuyor: Benim ailemle yaşadığım şehir farklı ama evlendikten sonra erkek tarafının memleketine taşınacağım karadenizde kucuk bir ilceye. Onlar illa duğunu orada yapmak istiyorlar erkek tarafında olur diye. Ama benim ailem de destek olursa ben neden istanbulda yapmak varken o kucuk ılcede yapayım diye duşundum. Sonucta o.zaman yanlizca erkek tarafinin organizasyoni olmayacak. Aramızda boyle bir tartışma cıktı. Siz ne duşunuyorsunuz hanımlar?