Arkadaslar burada normal adet gormesine ragmen hamile oldugunu aciklayan arkadaslar var bizim de umudumuzun kirilmamasi icin kendilerinden ornek veriyolar belki ama gercekten bu tur duyumlarla birlikte artik kafamiz iyice karisiyor ve adet gorsek bile hamile olabilecegimizi dusunup inatla yine test yapiyoruz ve tabii ki sonuc husran

Ben bu durumu jinekologuma sordum o da bana hamile birinin adet kanamasi gormesinim tibben imkansiz oldugunu soyledi fazla kanama yasayanlar oluyormus veya ustune gorme yasayanlar ama kesinlikle adet kanamasi degilmis onlarin ki, mesela sancili bi kanama yasiyorsan adet gununde buyuk ihtimalle adet kanamasiymis normal bi gebelikte sancili kanama olmazmis ki olsa bile tehlikeli bi durum oldugunun isaretiymis. Hamile birinin neden adet goremeyecegi ile ilgili guzel bir de aciklama buldum kafasi karisan arkadaslar okuyabilirler

HAMILE BIR KADIN NEDEN ADET GOREMEZ

Adet donemi surecinde kadınların vucudunda farklı olaylar ve değişiklikler ortaya cıkmaktadır.Bu dongunun temel amacı kadınlarda uremenin temel cekirdeğini teşkil eden yumurtanın oluşmasıdır. Kadınlarda beyinden salınan hormonlar dollenme icin uygun bir yumurta oluşmasını sağlar.Bununla beraber de rahim yuzeyi de muhtemel bir gebelik icin hazırlanır. Ancak dollenme gercekleşmez ise, yani kadın hamile kalmaz ise kadının urettiği yumurtanın omru sona erer.
Daha sonra gebelik icin hazırlanmış olan rahim ic tabakası da dışarı atılır.Bu surecle birlikte de adet kanaması oluşur. Buradan da anlaşılacağı uzere gebe olunmadığı takdirde adet kanaması olacaktır.Gebelik oluşmuş ise, doğal olarak yeni bir adet dongusune gerek olmayacaktır.Bu durumda da yeni bir adet kanaması gorulmeyecektir.
Oluşan adet kanaması gebeliğin olmadığının, bu nedenle de gebelik icin hazırlanan rahmim tabakasının dışarı atıldığının da habercisidir. Adet kanamasını takiben ise, ureme cağındaki kadınlarda yeni bir adet dongusu başlar, bunda da amac kadını yeni bir gebelik surecine hazırlamaktır.