Anneler ozellikle altıncı aydan sonra bebeklerine verdikleri sut miktarını bilemiyorlar.

Anneler arasında yapılan birbirinden bağımsız iki calışma sonucuna gore anneler ozellikle altıncı aydan sonra bebeklerine verdikleri sut miktarını bilemiyorlar.
Doktorlar aracılığıyla annelere verilen anne sutu pompası ve anne sutu miktarı olcumleme anketi ve "6. Aydan sonra da 500 ml Anne Sutu" Eğitim kampanyası cercevesinde yapılan Sutum Yeterli mi?' araştırma sonuclarına gore annelerin yuzde 75 - 80'i altıncı aydan itibaren bebeklerine yeterli miktarda sut veremiyor…
Bebek beslenmesi uzmanı Milupa Aptamil, anneler arasında 'Sutum Yeterli mi?' ve anne sutu pompası ile sut miktarı olcumune ilişkin birbirinden bağımsız iki araştırma yaptırdı. Toplam 164 bin 741 annenin katıldığı, 'Sutum Yeterli mi?' anket calışması sonuclarına gore anneler ozellikle altıncı aydan sonra bebeklerine verdiği sut miktarına dikkat etmiyor. Annelerin sadece yuzde 30'u bebeklerine Dunya Sağlık Orgutu (WHO) tarafından onerildiği gibi gunluk 500 ml ve uzerinde sut veriyor.
Milupa'nın doktorlar aracılığıyla annelere dağıttığı anne sutu pompasının kullanımını ve bebeklere verilen sut miktarını olcmeye yonelik 577 anneyle yapılan araştırma sonucları da ilginc sonucları ortaya cıkardı. Araştırmaya gore annelerin yuzde 80'e yakını altıncı aydan sonra bebeklerine yeterli miktarda sut veremiyor.
Birbirinden bağımsız iki araştırmanın sonuclarını değerlendiren Numil Gıda Medikal Direktoru Dr. Hakan Oztekin bebeğini emziren annelerin sayısında artış olmasına rağmen verilen sut miktarının ozellikle altıncı aydan sonra ciddi azalma gosterdiğini soyledi. Ozellikle ek gıdalara gecişle birlikte annelerin bebeklerine anne sutu veya devam sutu vermek yerine ek gıdalara ağırlık verdiğini kaydeden Dr. Hakan Oztekin, "Annelerimiz ozellikle ek gıdalara gecişle birlikte anne sutu veya devam sutunden buyuk olcude vazgecebiliyor. Ancak Bebek icin altıncı aydan sonra da temel besin anne sutu, anne sutu yokluğunda ise devam sutudur. Bu nedenle altıncı aydan sonra ek gıdalara gecişle birlikte ek gıda miktarı kaşıktan akmayacak kıvamdaki bir doğru diyet icin yaklaşık gunde iki cay bardağını gecmemelidir. Bebeklerimizin sağlıklı buyumesi icin anne sutu / yokluğunda devam sutu miktarının da 500 ml veya ustu olması gerekiyor" dedi.