Emine gızım,

Benim. Ayşe nenen. Bildin mi? Bildin dabii. Elimde boyudun a gızım.
Yoğsa şehere oğlumun yanına gitdim diye beni untuveedin mi?

Boğun tam 10 gun oldu koyden ayrı duşeli. Cok ozledim orları.
Doktura cıkarttı beni oğlan.
Gozumdeki katarağı aldılar Allah razı olsun. Perde falan galmadı. Cayıra baktım
mıydı, goyunların hepisini gorecem.

Azcık sıkıldım burlarda. Halden annayan da olmadığına, koye mektup yazdırayım dedim goccuk toruna.
Canım pek daraldı buralarda. Goca bi koyu bi binaya doldurmuşlar. Herkesleri kumes gadar evlere tıkmışlar.

Bir tek hamamı guzel benim oğlanın evinin. Hamamdaki ceşmenin kurnası gorsen Eminem, gocaman.
Cakuzi kurnası. Bizim golbaşı gibi boyuk deel, biriki debelencek gadar emme cimiyom icinde zaman zaman.

Haftaya koyden burlara gelcekler varımış. Cıtırların Hilmi'den bağ makasını yolla bana. Bizim gelinin tırnaklarını kırkacam. Bostan capası gibi olmuşlar,sorduydum,"kesemiyoz" dedi, utancından boya suruyo gariban.
Okusun, ilim bellesin diyin şehere gonderdiydik emme edepsizliği bellemiş benim oğlan.

Eve, gelinin gozu onunde cıbıl gadınlar getiriyo her akşam. Gadınlar bir oynayyolar, bir guleyyolar sabaha gadar hec utanmadan. Şukur ki hec cıkmayolar o gucuk gara kutudan.
Gelin de accık beceriksiz ya..
Ne etcen gari.. Ocakta tencere tıngırdatmaya uşeniyo, alıyo bizi hamborger miymiş, ham borulcemiymiş ney, onu yimeğe goturuyo. "Ben ham yimek yimem a gızım.." dedim dinnemedi.
Arpaya katsan at yemez, kepeğe katsan it yemez. Anaaa,gurudum, Cıkcıklar'ın bağındaki gorkuluk kadar galdım aclıktan.

Hele bi dur. O yimeklerin yanına gara bi su veriyollar da Eminem, ictiydim, dedim Allah, yandım anam." Yanndı genizlerim, kopukler cıktı ağzımdan burnumdan. "Şeherin gara suyu gudurttu beni herhal" dedim aklımdan. Anaam, bi iyi geldi bana o sonnadan. Hergun alıyo torun bana o gara şişeden bakkaldan. Gerci masraf cıkarmayam oğlana diyom emme "Alacağım bir iğne,celiğin okkasından bana ne" diyom sonradan. Zaten hepiciği musruf. Akşama gadar kavuruyolar, sabaha gadar savuruyolar.

Boyuk torun helhal evlendi, başka evde yaşıyo dediler. Gayrı ocağından ayrı yaşamak isteyo dediler. Cağırın goresim var dediydim. Aaşam gelecekti, bekledim uyuya galmışım. Gece ayakyoluna galktıydım. Anaa, baktım salonda biri yatıyo. Usulca yanaştım, gafasına yorganı cekmiş, parlak kupesi upuzun sacları gozukuyo. "Hah" dedim. "Torun surpuz yaptı.Yeni gelini de getirivermiş, sacları da kupeleri de pek ışıl ışıl" derken, yataktan donuverdii... "ELLEH.. Gelinin gara gara sakalları, pos pos bıyıkları var!!."

Elim ayağım boşanıverdi. Başladım bağırmaya "Ecinni fış fış! Ben sana dokunmam kış kış!!. Destur Bismillah.. Yaa Alllaaahhhh!!.." derkene bayılmışım. Ayılayazdım, gozumu acdıydım, ecinni bana "Babanne" diye yapışıverdi, gene bayılmışım.

Sonnadan annadım ki, o yeni gelin deel benim buyuk torun Hidayet'miş."Sana dedenin adını verdik. Hidayete ereceğine zıvanadan cıkmışın" diyip bastonu dehledim gafasına.

Ben eyiyim Emine gızım. Merakta galma. Sade, bazı diyom keşke gozlerim perdeli galaydı. Belki o perdeden gormuyodum bunnarı.

Ben yazarım yine sana. Hele kal sağlıcakla...

okuyunca cok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim....