Merhaba
Hepinize saglıklı, hayırlı geceler diliyorum.
Buraya onlarca konu acıyorum ve bana her zaman yardımcı olduğunuz icin sizlere teşekkur ediyorum.
Bir aylık bebegi olan taze anneyim. 25 yaşındayım. Universite mezunu,oğretmenim. 2018 mezunuyum ama bugune kadar calışmak icin hicbir şey yapmadım. Kpss de calışmadım. Mezun oldum ve hemen eşimle evlendik. Ben de ileride olur, yaparım dedim. Evlilik oturmadan bebek istedik, hem de cok istedik. Hamileyken ders calışırım dedim. Bulantı,evliliğe alışmak vs derken olmadı. Ama ben bu hayatta sadece tuketici olarak yaşamak istemiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ancak cok girişken biri degilim. Bu sebeple gelecegimi kpss ye bağladım diyebilirim. Cunku bunun dısında faydalı olmak icin ne yapabilirim bilmiyorum gercekten.
"Konu başlığı ile ilgisi nedir?" diyeceksiniz.
Şimdi ben anne olmanın bu kadar zor gelecegini hic duşunmemiştim. Bebekle ders bile calışırım sanmıştım. Her şey bebekten onceki gibi devam eder sanmıştım. Cok şukur bebegim zor bir bebek degil ve de sağlıklı. Allah isteyen herkese hayırlı ise nasip etsin. Sakın bana kızmayın evlat hasreti cekenler, cok buyuk bir şukur sebebi, biliyorum.
Ama gece uykularımın bolunmesi, kişisel bakımı gectim,bazen diş fırcalama icin bile vakit kalmaması... Klasik şeyler,biliyorsunuz.Anneler biliyor işte . Bu durum bana agır geldi ve cok sarsıldım.Sanki bundan sonra omur boyu yorgun ve kendine yetemeyen biri olarak kalacağım gibi hissediyorum . Neredeyse bebegime bile yetemeyecek kadar yorgun hissediyorum . Yarıda kalan hayallerime sonsuza kadar ara vermişim gibi .
Kısacası alışamadım ve cevreme sorduğum zaman, ilerde daha kolay olacak mı, dedigim zaman istisnasız hepsinin daha zor olacagını soylemesi beni iyice umutsuzluğa surukledi. Sizce birkac aya her şey daha zor mu olacak? Uykusuzluğa, yorgunluğa alışmayacak mıyım?
Burada boyle konu acan annelere kızardım icten ice. Hem kendi istedi hem şikayet ediyor derdim ama sizleri şimdi anlıyorum. Bu, asla şikayet degil. Evladım saglıklı ya binlerce şukur. Kokusu zaten her şeye yeter. Ama bebekle hayallerime devam edebilir miyim sizce? İleride birkac aylık olunca daha mı zor olacak her şey?
Lutfen,morale cok ihtiyacım var