Turk Eczacılar Birliği Proje Koordinatoru Sahra Daşdemir, AB hibe programı tarafından 65 bin Euro katkı verilerek desteklenen eğitim projesiyle Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat ve Corum illerinde 4,5 ve 6. sınıflarda eğitim goren toplam 3 bin oğrenciye ulaşılmasının hedeflendiğini soyledi.
Sahra Daşdemir, bilincsiz ilac tuketiminin onlenmesi icin hazırladıkları eğitim projesi kapsamında bir tiyatro grubunun gosteri de yapacağını kaydederek şunları soyledi:
“ Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, ve Corum illerinde, 4, 5 ve 6. sınıflarda eğitim goren oğrencileri, bilincli ilac kullanımına yonlendirmek icin broşur, afiş ve resimli kitapcıklar hazırladık. ‘Akıllı Cocuk Akılcı İlac kullanır’ adını verdiğimiz proje ile, sağlık alanındaki onemli bir tuketici grubunu oluşturan ancak aynı zamanda, ozellikle ilac suistimali nedeniyle bilincsiz ilac tuketiminden en fazla etkilenme riski taşıyan; her turlu oğrenme ve uygulama pratiklerine en fazla acık olan ilkoğretim oğrencilerinin, akılcı ve bilincli ilac tuketimi konusunda eğitilmeleri ve ozumseyecekleri bilgilerle donatılmaları hedeflenmektedir. Cocuklar icin Panayır Tiyatro Grubu’ okullarda ve tiyatro salonlarda toplam 20 oyun sahneleyecek. Tiyatro grubu, Ankara’da 15 okulda, diğer illerde ise tiyatro salonlarında gosteri yapacak.”
Daşdemir, projenin tanıtımı icin 13 Şubat Carşamba gunu Turk Eczacılar Birliği Merkez binasında sivil toplum kuruluşlarının davet edileceği bir başlangıc semineri yapılacağını belirtti. Daşdemir, sozlerini şoyle tamamladı:
“Seminerde genel olarak akılcı ilac kullanımının faydaları ve akılcı olmayan ilac tuketiminin kişisel ve toplumsal zararları konusunda bilgi alışverişi sağlanacaktır. Diğer illerde de bu tur seminerlerin yapılması planlanmaktadır. Cocuklarımıza ilac tuketiminin bilincli yapılması icin hem kitapcıklarla hem de tiyatro gosterisiyle ulaşacağız.”
alıntı
Akıllı cocuk akılcı ilac kullanır
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Akıllı cocuk akılcı ilac kullanır