malesef cok olan bir olay okudum beğendim sizinlede paylaşmak istedim.
Prof.Dr.Mehmet Ada,"Duz yatar pozisyonda besleme,genizde oluşan negatif basıncla genizdeki bakterinin cocuğun orta kulağına kacışını kolaylaştırıyor."dedi.Orta kulak iltihapları,cocuklarda sık goruluyor.Cocukların yuzde 85'i,uc yaşına gelene kadar mutlaka bir defa orta kulak iltihabı geciriyor.
Sık gecirilen ust solunum yolu enfeksiyonları (nezle, rinit, sinuzit) nedeniyle, kulağın soluk borusu gorevini yapan ostaki tupunun havalandırma fonksiyonu bozuluyor, kulak havalanamıyor. Ağrı, huzursuzluk belirtileri ortaya cıkıyor.
Ostaki tupunun cocuklarda erişkinlere nazaran daha yatay ve kısa olması fonksiyonunu sınırlıyor. Bu yuzden cocuklara yatar pozisyonda yemek yedirilmemesi ve biberonla sut verilmemesi gerektiğini belirten International Hospital'dan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ada, "Duz yatar pozisyonda besleme, genizde oluşan negatif basıncla genizdeki sekresyon, allerjen veya bakteriyi daha kısa ve yatay olan ostaki tupunden cocuğun orta kulağına kacışını kolaylaştırıyor. Bu nedenle cocukları 45 derece eğimle tutarak yemek yedirin. Cocuk belli sayıdan fazla akut orta kulak iltihabı gecirirse risk oranı artıyor." dedi.[/h]