Arkadaşlar merhaba,
Sizden bir konuda fikir alışverişi yapmak istiyorum. Benim iki tane ablam var biri benden 7 yaş buyuk biri de 9 yaş buyuk.
Kucuk ablam 4 aydır hamile ve normal olarak bu aralar cok stresli duşunun ki cinsiyetini oğrenmeye bile gidemedi korkusuna virus bulaşır diye.
Benimde 12 nisanda duğunum vardı ertelendi ama nikahım olmuştu virusten once. Nikahlandığımdan beri cok uzerime geliyordu. Surekli laf sokuyor nereye gittiğimi eşimle ne yaptığımı oğrenmeye calışıyordu. Nikahtan sonra yemeğe gidicez dedik ama aslında evimize gidip şık bir masa hazırladım ve baş başa yemek yedik iki kadeh bişeyler ictik dans ettik falan sonrası malum. ama ben ablam da olsa kimseye yayın yapamam ki mercimeği fırını falan. Sonra ertesi gun ablam benden resim istedi restorana gittiniz resim atsana falan diye bende gittim instagramdan restoranın eeen eski resimlerinden buldum attım. cakal gibi gitmiş internette bulmuş resimleri. bana yazdı siz sevişmeye gittiniz dimi yalan soyledin dimi diye. bende of abla niye sorguluyorsun dedim anladı bu falan o gun bugundur bana it muammelesi yapıyor resmen.
Surekli aşağılıyor surekli ukala davranıyor. Ki ben ablamlara karşı o kadar naifimdir ki hic lan bile dememişimdir yıllardır calışırım duşunun 30 yaşında evlendi bir copu yoktu ceyiz almıştım kendime hepsini verdim eksiklerini tamamladım. Evlenmeden once her hafta harclık verirdim parasız kalmasın diye bunları yaptım demek icin yapmadım elbet aramız cok iyiydi o zamanlar hic bir şeyi yargılamaz yadırgamazdı utanmazdım cekinmezdim her şeyi konuşabilirdik. Şimdi oyle değişti ki o olayımı bildiğinden beri surekli laf sokuyor ne meraklıymışsın be şuna bak bizde seni melek sanmıştık falan diyodu ben hamile diye kırmak istemiyordum abla ya deme oyle falan diyordum sonra telefonumu goruntulu arıyor ozel konuşcaz sanıyorum seviniyorum odama geciyorum ben seni gormek icin aramadım babama ver telefonunu diyor 2. defa aynı şeyi yaptığında sinirlendim bir daha beni arama git babamı ara onun da telefonunda bu ozellik var goruşmek istemiyorum dedim kapattım. Anneme surekli onları yalnız bırakma buluşmasınlar sevişir onlar evlendiler diye rahat takılırlar yularını tut falan diyor cok kırılıyorum. Ben yoldan gecen biriyle yaşamadım ki eşimle yaşadım nikahım olduktan sonra yaptım, yapsam 3 yıldır sevgiliydik yapardım ama onem verdiğim icin nikahı bekledim. Oyle de merak ediyorum ki yeğenimin cinsiyetini yanında olamıyorum diye cok uzuluyorum. mesaj attım bana boyle davrandığın icin surekli aşağıladığın icin telefonlarına cıkmak bile istemiyorum uzuluyorum dedim ve bana hamile bi kadına nasıl boyle soylersin sen ne cahilsin seninle kardeşlik bağımız koptu seninle goruşmek istemiyorum dedi. Surekli annemi dolduruyor annem eşimle bile goruşturmuyordu surekli eşimi kotuluyordu demekki onun yuzundenmiş diğer ablama soylemiş duyunca cok uzuldum. Ve diğer ablam kızın duğunu de olmadı stresli uzgundur niye boyle yapıyosun dediğinde ben kimseyi duşunemem benim evim kira eşim calışıyo hamileyim ben onu duşunemem annem babamı duşunurum ancak uzmesin onları ağzına s... demiş. Ben ona her gittiğimde yağını ununu şekerini alır mutfağını duzerdim.
Duşunuyorum acaba hamilelikten mi bu aksiliği. O kadar kırıldım ki ben bunları hakettim mi diye kendimi sorguluyorum ama aklıma bişey gelmiyor. Gonlunu mu alsam diye duşunuyorum ama cekiniyorum hic boyle değildi cok şaşırıyorum. İnsan kardeşinin eşiyle mutlu olması icin dua edip sevinmez mi ? Ona karşı nasıl davranmalıyım?

Uzun oldu ne olur kusura bakmayın eşime anlatsam goruşme falan der goruşmek istemez falan el oğlu, başkasına da ablamın dedikodusunu yapamam diye size danışmak istedim.

Belki yaş kac dersiniz diye soyleyeyim ; 25