Merhaba herkese. Uzun olursa kusura bakmayın.
Annemle surekli problemler yasiyoruz, bu durum beni cok uzuyor. Sudan sebeplerle kavga ediyoruz. Annem ve babam 15 yıl once boşandı. Kız kardeşim annem ve ben yeni bir hayata başladık. Bu donem benim ergenligime denk geldi. Yaklaşık 5 yıl once annem yeniden evlendi ve o zamandan beri problemlerimiz arttı. Eşiyle yok denecek kadar az diyalogumuz var, bunu sorun etmediğini soylese de bundan dolayı sık sık bize kızar. Eşiyle aramız iyi değil ve iyi olması icin de cok uğraştığimiz soylenemez kardeşimle. Tartıştığımiz zaman alakasız bir sebep de olsa surekli bu konuyu acar. Evlendiklerinden beri annemle cok uzaklaştık. Eskiden her seyimi paylaşırdim arkadaslarim gıpta ederdi hatta ne guxel ilişkiniz var diye. Şimdi surekli negatif, surekli tartisma halinde. Neden bilmiyorum inanın. Eşine karşı da boyle. Bu sabah adam bu zeytini nerden almıştık diye sordu annem sen aliyorsun işte ben nerden bileyim diye bağırdı. Butun gerginlikler boyle sacma sapan sebeplerden cıkıyor. Psikiyatrik ilaclar kullanması lazım, surekli depresyonda. Kullandığı donemler de oldu ama şu an sanırım kullanmıyor.
Gecen gun sitedeki komsularin gun toplantısı vardı bize geleceklerdi. Virus var neden geliyorlar diye sordum ve bir ton azar isittim. Yok efendim burası onun eviymis benim hicbir şey soylemeye hakkım yokmus ben kimmisim de onun cağırdigi misafire laf ediyormusum. Anne sadece merak ettim dediğimde de aynı şeyleri soyleyip durdu.
Her şeyin başlangıcı ise evlenecegi zamandı. Evleneceğini ben tesadufen oğrendim, komşularla konuşurken duydum. Kardeşime de soylemedi bir turlu nikaha bir hafta varken ben soyledim. O donemde cok uzulduk yıprandik. Oturup bize guzel guzel anlatmasını isterdik. Bunun icin sitem ettigimizde verdiği cevap 'bu benim hayatım sizin laf soylemeye hakkınız yok bir daha bana hesap sormayın ' oldu. Doğal olarak uzulduk biz,ona hicbir zaman evlenme demedik ama sadece acıklama bekledik.
Hayatının her anında cok bencil ve kusursuz olduğunu duşunen bir insan. O hata yapamaz, karşısındaki daima sucludur. Cok zor bir insan.Hep boyleydi ama 5 yıldır her şey daha kotuye gitti
Benim de dayanamadigim zamanlar oldu. Karşınızdaki surekli suclayıcı bir tavırla senin hicbir işe yaramadığını, kendisinin kusursuz olduğunu, babanizin tum kotu huylarını aldiginizi bagirirsa, hayatına asla laf ettirmezse siz de patliyorsunuz artık. Aramızdaki iliski su an o kadar az ki.
Eşine karşı da boyle. Adam sık sık der, yine mi gerginsin, bizi doveceksin az kaldı, bugun problemin ne diye.
Duzelmez artık bu saatten sonra biliyorum ama anne de olsa sizi resmen yok sayan birinin her hareketini gormezden gelemeyiz bence.