Evli değilim. 29 yaşıma gireceğim birkac ay sonra. Evlilik konusunda cekincelerim, korkularım var bu sebeple kendimi bekar bir hayat surme fikrine alıştırıyorum. Evliliklerde maddi manevi ailelere bağlılık durumunda neler yaşanıyor merak ediyorum. Uzun suredir tanıdığım arkadaşlarımdan birinden (erkek) ornek verip bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum. 35 yaşına yakın, cok terbiyeli, duzgun bir insan. 10 yıldan fazla olmuş atanalı ancak tek bir kuruş dahi birikimi yok. Aksine ailesi icin defalarca yuklu miktarda kredi cekip durmuş, hala borclarını odemeye calışıyor. Bir araya geldiğimizde evlilik konusunu her actığımızda hayırlısı diyor sadece. Biz hep cok fedakar olduğunu, artık kendi hayatına bakması gerektiğini, bu şekilde devam etmesinin kendisine ilerde zorluk cıkarabileceğini soyluyoruz ancak o ailesine kıyamıyor bir şey diyemiyor. Boyle biri evlendiğinde de surekli ailesinin tabiri caizse kolesi olacak belki de. Ailesine rest cekebilecek bir yapısı olduğunu duşunmuyorum. Bu şekilde ailesine duşkun, kendi hayatından, ihtiyaclarından ailesi icin feragat eden, kendisini, eşini ve cocuklarını ikinci plana atan biriyle evli olan var mı? Boyle biriyle evlilik yurur mu? Bu tarz insanların nasıl bir yol izlemesi lazım?
Ben acıkcası karşıma boyle biri cıkarsa ne yapardım diye duşunuyorum. Karakter olarak son derece duzgun, ahlaklı biri, ancak ailesi icin kendi hayatından maddi manevi fazlasıyla fedakarlık yapan biri. Evlendikten sonra da kendi sırtına bu yuku alacak, ailesine hayır diyemeyecek biri. Sırf iyi, ahlaklı ve sadık olduğu icin o evliliği surdurmek mumkun mu? Ailesine bu şekilde bağlı olan biriyle evli olanlar var mı?