ninni soylemenin faydaları, ninnin bebeğe olumlu etkileri, ninninin yararları

Bebek sahibi olan ciftler iyi bilir ozellikle yenidoğan bebeklerin ilk aylarda ağrısı ve sancısı bir turlu bitmez ve genel de surekli ağlarlar. Genel de bebekleri uyutmak icin hemen hemen hepimiz ninni soylediğimiz olmuştur. Hatta ben şahsen bu konuda master yaptım diyebilirim Sonucta 4 cocuk annesi olan ben her cocuğum da belli başlı ninnileri mırıldanarak cocuklarımı uyutmuşumdur. Yapılan araştırmalara gore ninninin bebeğe olumlu etkileri varmış. Ağrı kesici ozelliği olan ninnin bebeğe faydaları hakkın da yayınlanan haberin detaylarını sizler icin paylaşıyorum.

İngiltere'deki Great Ormond Street Hospitalhastanesinde yaklaşık 20 yıldır muzik terapisi uygulayan Dr. Nick Pickett ve ekibinin yaptığıaraştırma, ninnileri duyan bebeklerin ve yurume cağındaki cocukların kalp ritmini yavaşlattığını ve ağrılarını azalttığını gosterdi.
Pickett, yuzyıllardır ebeveynlerin icgudusel olarak bebeklerini rahatlatmak icin ninniler soylediğini, ancak ninnilerin sağlığa faydalarının bilimsel olarak kanıtlanmasının heyecan verici olduğunu belirtti.
Nick Pickett, hastanedeki 37 kalp hastası bebeğeninni soyledi ve onların kalp ritmini, ağrılarını, ağlamalarını, yuz ifadelerini ve hareketlerini inceledi. Ayrıca, bazı bebeklere kitap okundu. bazılarının yanında sessizce oturuldu.
Sadece ninnilerin kalp ritmini yavaşlattığı ve ağrıları azalttığı goruldu.
Ninnilerin sakinleştirici tonunun bebeklerin dikkatini dağıtarak ağrıyı azaltıyor olabileceğini belirten Pickett, canlı muziğin ağrıyı azaltmada daha faydalı olduğunu, bebeklerin ilk olarak ninniyi soyleyen kişinin sesine, daha sonra enstrumana tepki verdiğini, birden fazla enstrumanın ise daha az etkili olduğunu vurguladı.
Araştırmanın sonucları "Psychology of Music" dergisinde yayımlandı.
Genişletmek icin tıkla ...