Merhaba arkadaşlar,
İlkokul 1.sinifa giden bir oğlum var. Acıkcası ingilizce eğitim acısından ozel okula yoneldim.Haftada 20 kusur saat ingilizce dersi veren bir okula yazdırdım. Bu uzaktan erişimle eğitim surecinde cocuğumun neye ne kadar hakim olduğunu daha net gormuş oldum.Bu arada calışan oldukca da yoğun calışan ve akşam 8 de evde olan biriyim .Oğlumun sınıfında yaşına gore ingilizce anlayan ve konuşan cocuklar var.Ancak gorduğum benim oğlumun good morning ve how are you nun anlamını dahi bilmedigi . İngilizce oğretmeni ile arada konuştuğumuzda İngilizceyi ogrenemedigini soyluyordum ama ingilizce oğretmeni kendisinin konuşmalarını anladığını belirtiyordu.Ben cocuklar arasındaki farkı gorunce ne noktada olduğumuzu anladım.Tabii ailelerden İngilizceye ağırlık veren vardır, iclerinde 2_3 cocuk one cıkıyor onlarda belki anaokulundan beri ingilizce goruyordur.Muhtemelen benim oğlum İngilizceye cok kapalı zaten sevmiyor ama bu kadar fark beni uzdu.O zaman ben neden bu kadar cok odeme yapıyorum diye sorguladım ki herseyimiz evlatlarımız icin ama daha ev bile alamamisken ayda 5000 TL okula oduyoruz ,devlet okuluna geceriz dışardan oğretmen veya kurslarla desteklerim diye duşundum.En azından evimizi alır bu konuda rahatlar ortaokulda ozele geceriz diye duşundum.Kafam karmakarışık yanlış kararlar vermek istemiyorum, sonradan devlete gecmek cocuğu uzer mi bilemiyorum.Bu arada ozel okulların bir illuzyon olduğunu duşunmeye başladım.Cok fazla aktivite vb ile gozumuzun boyandigini duşunuyorum.Bu kadar cok cocuğumuz devlet okuluna gidiyor herkesin imkanı yok bu paralari vermeye ki bizde şartlarımızı zorlayarak oduyoruz. Benim gibi cocuğunu onceden ozel okula verip devlet okuluna gecen veliler var mı aranızda. Birde ozellikle değerli oğretmenlerimizden yanıt verecek olan olursa da cok mutlu olurum.