Aslında benzini bitmiş bir arabayı tek başıma itmem gibi, koca evi sırtlayıp taşımam gibi, sanki icinde hic rahat etmediğim bir elbiseyi cıkarıp rahatlamak gibi anlatmam cok zor bu hissi hatta bu hazzı.Yaşadıklarımı.

Eski konularımı okursanız nasıl ahmak bir evliliğin icinde boğuştuğumu gozumun bi turlu acılmadığını nedense tum korkularla boşanmanın buyuk bir eksiklik olduğunu duşunerek sizinle 4 yıl sevişmeyen tamamen arkanızdan iş ceviren ama sizi de altust etmeye meyilli kanka modunda takıldığımız bir strateji oyunu gibiydi son yıllardaki evliiliğim. Cocuk olmaması tamamen muhteşem bir ilahi adalet. O kadar iyiydim ki en son fazla iyisn yeter dedi.

Ekim ayı tatilden donduk kanka modunda ve ayrılmaya karar verdi.Ağlamalar sızlamalar dunyam başıma yıkılmalar ki niye yani ne gerek var kendime kızıyorum bu adam seni asla haketmiyor. Nasıl biter neden biter.Bitişi gectim arkadaşlar altınlarım ile alınan arabanın yarı ğarası hukuken kadına veriliyor onu bile vermeyecekti asla ağzımı bozmadım ama bana ne kufurler anlatamam.Tum herkes ne halt olduğunu oğrendi zaten ucuzlattı 10 yıllık iyi kotu beraberliğimizi iyice. Evden cenaze cıkmış gibi ağladım.Annemin koynunda geceleri kabuslarla uyandım. Evladı gunden gune eriyordu annem cok cok uzuldu.Babamda..İyi bir ailedendim aileme bir şey diyemiyordu yapamıyorum anne baba diyip timsah gozyaşı dokuyordu.

Kendime dondum 10 kg verdim spora yazıldım.Cok kitap okudum araba aldım gezdim muzik dinledim keman oğrendim 35 yaşındayım 25 yaşıma geri dondum bunlar kasım aralık ocak aylarında oluyor tabiki ailem arkamda olması muthiş bir şey..şubatt da boşanma davasından bir hafta once eski kayınvalide vefat ettti aradım gtmedm uzuldum cok ve aaradım onlarla derdim yoktu onları uzmemek icin şeker tansiyon hastasıydılar hep saklamıştım 6 yıllık evliliğimde herşeyi fakat kendi evladı uzdu onu. Allah rahmet eylesin tekrar..

Gelelim hayatın mucizelerine bu da ibretliktir. Dedim ya o gozunuzdeki ışık tekrar size donunce ozguveniniz yerine gelince kabuğunuzdan ve konforunuzdan sıyrılıp cesur olunca hayat size hep guluyor.Allah yardımcı oluyor. Biriyle beraberim. Herşeyimi biliyor. Gozumden anlıyor. Evlenmeyi duşunuyor fakat tabiki ozgurluğume yeni kavuştum guvenim tamamen erkeklere karşı az. Olcup bicip tanıyoruz brbirimizi ama o kadar guzel şeyler hissediyorum ki bu hisleri unutalı yıllar olmuş.

Sonuc olarak hayatınızda biri olsun olmasın ben değerliymişim ben tek başıma ozelmişim en buyuk yatırım insanın kendisine olanmış.Mucizeler hep varmış. Yeterki kalbiniz temiz vicdanınız temiz olsun.Belki evlencem cocuklarım olcak belki hic evlenmicem ben her turlu kadere kucak actım hayatı olduğu gibi diretmeden kabul etmeyi oğrendim.Muazzam olan insanın mutlu olması anın tadını cıkarmasıymış..

Hepinize sevgiler...