cocuğum uyumuyor,cocuğunuz uyumuyor mu,cocuğum uyumuyor ne yapabilirim,bebeğim hemen uyanıyor sebebi ne olabilir,cocuğum uyumuyor bana ne tavsiye edeceksiniz,cocuğum uyumuyor hastamı,

Cocuğum uyumuyor, ne yapabilirim? sorusuna şoyle bir yanıt verebiliriz. Uyumayabilir. Bu durum uzun sure devam ederse anne-babanın bedensel ve ruhsal sağlığını bile bozacak hale gelebilir.

Kadınlardan sıkca şunlar duyulur bebeğim, .. aylık olduktan sonra geceleri doğru duzgun uyumaya başladım. Haklı olarak “Bu işi sen de becerememişsin. Bana ne tavsiye edeceksin?” diyebilirsiniz. Ucuncu cocuğumun uyku meselesini gec cozmemin bazı sebepleri vardı.

Cocuklar normal olarak ucuncu ayın sonundan itibaren, gece en az 6-7 saat uyumaya başlar. Daha az ya da daha cok uyuyanlar da olabilir kuşkusuz. Orası şansa kalmış. Her insanın uykuya olan ihtiyacının farklı olduğunu doktorlar da onaylıyor. Eğer fazla uykuya ihtiyac duymayan ‘kucuk insanlar’dan birine sahipseniz, sizin icin uzgunum. Fakat eğer sizin koynunuzda cok guzel uyuyor ama kendi yatağına yatırınca kıyameti koparıyorsa (ki genelde boyledir), dikkat etmek gereken birkac nokta var demektir.

Eğer henuz emzirme donemindeyseniz, cocuk zaten gunun buyuk bir bolumunde sizinle beraber demektir. Gazını cıkardıktan sonra onu kendi yatağında uyutmaya alıştırarak işe başlayın. İlk gunlerde ev kalabalık olacaktır. O donemde her gun başka birinin kucağında uyumaya alışırsa, yalnız kaldığınızda zorluk cekersiniz.

Bebeğin gece ile gunduzu karıştırmaması icin, gunduz karanlık odada uyutmayın. Odasına bir radyo koyun. Hem konuşma, hem muzik olan bir kanala ayarlı olsun..