Gunumuz de bircok kız ve erkek cocuğun oldukca hırcın ve sinirli olduğunu goruyoruz. Hatta buyuklerin bircoğundan bile şu sozu duymuşluğunuz olmuştur"Ben bu kadar cocuk buyuttum boyle cocuk gormedim"
Sizi bilmem ama sinirli bir cocuğa sahip olan ve bu durum karşısında bazen caresiz kalan bircok anne baba var. Cocuklar istekleri yerine getirilmeyince hırcınlaşıp, hatta saldırgan bir tavır sergileyerek etrafa sinirli hareketler de bulunuyorlar.
Ozellikle anneler bazen bu durum karşısın da kendilerini bir psikolog da bile buluyor diyebiliriz. Peki bu durum karşısın da uzmanlar ne diyor? Cocukların sinirli olması genetik mi? Sinirli cocukların davranışları nedenleri ve daha fazlasını sizler icin bu yazımız da paylaşıyoruz.


Eğer cocuklarınızın cok sinirli olduğunu duşunuyor ve istekleri yapılmadığında etrafa hatta kendilerine zarar verdiklerini soyluyorsanız,, bunun sebeplerini kendinizi eleştiremeden bulamazsınız. Evet, hicbir cocuk doğuştan sinirli değildir. O zaman bu cocukları sinirli yapan en buyuk etkenin ne olduğu ortaya cıkıyor? Genetik mi? Buda tatmin edici bir cevap değil. Cocuk cevresinden gorduğu, ailesinden gorduğunu kale alır.yani evinizde ve cocuğun cevresinde surekli bir şiddet hakimse, cocukta kendisini buna gore şekillendirecek.cocuklarda-ergenlerde-ofke Mesela, evde surekli bir şiddet hakim, eşinizle surekli bir şekilde tartışılan bir ortam varsa, cocuklarınıza secme hakkı vermeyip, surekli onları azarlıyor ve kızıyorsanız, cocuklarınıza istemediği bir işi zorla yaptırma yoluna gidiyorsanız, o yokmuş gibi davranıp, ama soz hakkı vermiyor, konuştuğunda ise onu dinlemiyorsanız, aşırı koruyayım derken isteklerine hep zincir cekiyorsanız… Evet bu tur işler ve cocuk eğitiminde bu tur izlenen bir yol, cocukları maalesef sinirli yapıyor. Bu cocuklar madde bağımlısı olabiliyor, daha cabuk suc işleyebiliyorlar. Cocuklarınızın yaptıkları her şeyden sorumlu olan ailedir. Aile eğer cocuklarına gerekli olan sağlıklı bir eğitim verse, cocukların sinirli olması diye bir durum ortaya cıkmaz. Bir duşunun yetişin olarak, sizi kimsenin kale almadığını, isteklerinize cevap vermediğini, surekli sizlere zorla iş yaptırdığını. Bu durumda siz sinirlenmez hatta suc işlemez misiniz? O zaman cocukların da bir insan ve yetişkinlerden daha canlı duygulara sahip olduğunu asla unutmayın. Cocuklar 3 yaşından itibaren cevrelerini keşif etmeye başlarlar. Kendilerinin bir birey olduğunun farkına varmak isterler. Bu durumda surekli bir hareket ve her gorduklerine dokunma isteme eğilimleri olur. Bu eğilimler anne ve baba tarafından doğru bir şekilde yonetilmeli, eğer cocuğun onune engel konulursa, durum sinirli ve ofkeli bir cocuk meydana gelmesinden başkası olamaz.