Merhaba arkadaşlar,

Sitelerimin genelinin yabancı icerikli olmasından dolayı genellikle yabancı forumlarda aktifim, bir sure once ***.net ve diğer Turk webmaster forumlarında ceşitli ticaretlerim oldu fakat, gectiğimiz sure zarfında Turkiye ve Turkce webmaster, online para kazanma kaynakları ve tartışma platformlarına bir sure uzak kaldım.

Bir suredir ben ve birlikte calıştığımız arkadaşlarım Turkiye piyasasına tekrar girebilmek adına, bazı araştırmalar yaptık. Fakat bunlar sonucunda bizim kullanıcılarımız ile dunya kullanıcılarının farklı para kazanma şekillerini tercih ettiğini farkettik.

Sizlerinde bildiğiniz gibi, pasta payı ne kadar buyuk olursa olsun bizim insanımız bilgisini biraz zor paylaşan bir yapıya sahip.

Ben de youtube uzerinden kazanc sağlayan bir internet kullanıcısıyım ve bu forumdaki her 10 kişiden 9'u nasıl para kazanıyorsa o şekilde para kazanıyorum. Yani kaynak siteden iceriği direkt cekiyorum ya da intro logo vs. ekleyip yayınlıyorum.

Yoldaki kızı cevirip, onu opmeye ikna edip bu şekilde kolaj hazırlayıp binlerce gosterim alıp hep guzeli opup hemde para kazanmak Ankara şartlarında cok kolay olmadığından malesef spam yapıyorum.

Ya da tiyatral skecler, şarkılar soyleme gibi yeteneklerim yok. Benim yeteneğim internet uzerinden para kazanmak Bende youtubedan para kazanmak istiyorum, benimle aynı fikirde olan bir cok arkadaşta istiyor.

Bu sebeple youtubeda populer birşeyi aradığımızda birsuru aynı sonuc cıkıyor. Fakat googleda aradığımızda ilk sayfada genellikle 1-2 video cıkar. Yani Tarkandan bir şarkı dinlemek isteyen biri, google'a Tarkan yazdığında genellikle 2. sırada cıkan Firuzeyi tıklar, başka şarkı isterse firuzeden devam eder.

Youtube'un kendi arama motoru optimizasyonunu bence kendileri bile bilmiyorlar. Ne izlenme sayısı, ne likelar, ne share sayısı ne de eklenme tarihinin algoritmayı nasıl ne kadar etkilediği belli değil.

Tek kesin birşey varki başlık, acıklama ve etiketler algoritmayı etkiyen veriler

Gelelim bir diğer konuya; arkadaşlar ozellikle emd guncellemesinden sonra niche zenginleri darma duman oldu. Bu arkadaşlar artık adsense'ı bir kenara bırakıp komisyonla kazanabilecekleri sektorlere yoneldilerki bu tur sistemlerde siteniz olmasına bile gerek yok.

Arama motoru optimizasyonu en zor ve masraflı sektorlerde bile, youtube gibi sitelerin gucunu arkalarına alan arkadaşlar cok ciddi paralar kazanmakta.

Orneğin;

Yukarıda gorduğumuz gibi, 3. sıradaki bir youtube videosu, peki buraya nasıl geldi bu video?

Evet arkadaşlar, bu videonun 3.5k backlinki bulunuyor.

Bir başka orneğe bakalım;

Bu aramamızdada google'da ilk sayfada iki adet youtube videosu onumuze cıktı, bu videolarında backlinklerini kontrol ettiğimizde, yuzlerce backlink cıkıyor karşımıza.

Fakat şoyle bir soru takılıyor aklımıza, butun videolarımıza link borsası bolumune girip 3er aylık backlink alsak? Bunun icin kac bin lira bir butce ayırmamız gerekir?

Hadi para sıkıntı değil diyelim, fakat youtube kanallarımızı kapatıyor, hesaplarımızı kapatıyor. Onca emek boşa gidecek, bu yuzden bu backlink olayı sıkıntılı duruyor.

Turkiye'de youtube uzerinden para kazanan kişiler genellikle az sayıda video ile kazanmadığından dolayı; cok masraflı olacağından videolarına backlink calışması yaptırmıyor.

Fakat size şoyle bir fırsat sunulsa ;

10.000 adet blog backlink dilediğiniz kadar videonuza paylaştırılacak şekilde bir calışma yapılsa ne dersiniz?

Ustelik sadece 30 tl'ye ;

Pekiii; sektore geri donuşumuz sebebiyle,

10.000 adet değil - 40.000 adet backlinki;
ister 1 ister 1000 videonuza;

sadece 30 tlden sağlasak ne dersiniz?

iletişim ;