Merhaba hanımlar, oncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.

Benim derdim emzirememek.

Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gozetim altında tutuldu hastanede. Uzerine de ağır sarılık gecirdi ve hastaneden cıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu surede sadece sağım yapabildim ve sutum cok az geliyordu.

Taburcu olunca bebeğim hic emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yuzden emmiyordu. En başından beri acıkınca cok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama iciriyordum. Bu yaklaşık bir ay oncesine kadar az da olsa sağıp her oğunden once kendi sutumu verdim. Emmeyi bir turlu kabul etmedi.

Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Turkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Turlu Turlu bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla sut geliyor.

Az once aldığım tum damla, hap, ne varsa hepsini cope attım. Artık her sağımda sadece uzuntu ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Cok istedim bebeğimi bir gun bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim surekli sen elinden geleni yaptın uzulme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.

Bu surecte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cumle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.

Cok uzgunum. Hep sutum artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az once umutlarımı da cope attım. Kendimi eksik hissediyorum.

Lutfen beni teselli edebilecek bir şeyler soyleyin. Cok ihtiyacım var