Selam hanımlar,

Bu gece sahurdan sonra beni uyutmayan aklıma takılan, sabaha kadar duşunduren konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Babamın vefatından sonra ev, arsa, tarla vs olan ne varsa vekalet icin notere gitmiştik.
Normalde ben vekaleti annemin ustune almasını istiyordum ama ne yazık ki kardeşlerim ve annemin isteği uzerine vekaleti abime verdik.
Valla ailedeki bazı şeyleri hic aklım almıyor. Sanki bir tek evlat abimmiş gibi.
Ondan sonra annem pişman oldu kendimi boşlukta hissettim diyerek abime herşeyin kendi ustune alacağını soyledi.
Abimde vekalet verildikten sonra belediyeye gitmiş evlerin kendi ustune almak icin ama evlerin tapusu olmadığı icin işlem yapamadım dedi.
Yani ne kadar doğru bilmiyorum.
Normalde oturduğumuz semtten kaynaklı evlerin tapusu cıkmadı.
Yakın zamanda cıkacağı soyleniyor.
Şimdi ortada ne tapu var ne birşey
Vekalet en son abimdeydi.
Vekalet şimdi abimde olduğuna gore tum yetki onda mı oluyor.
Ve yahut evleri ustune alamadığı icin halen babamın ustune mi kayıtlı.

Abimde icten ice butun mal mulkun kendisinin olmasını istiyor. Bunu bariz belli ediyor. Laf arasında bende payıma duşeni istiyorum diyince tepki gosteriyor bana.
Hayır yani anlamıyorum ben ablalarımı, annemi.
Neden herşeyi abime bırakmak istiyorlar. Ben haric hepsi evli kocalarına mı guveniyorlar anlamış değilim.
Ben bu haksızlığı kabullenemiyorum.
Abim mal mulk icinde yuzerken, diğerlerimizin maddi gecim olması adil mi?
Mesela ablamın biri kiracı. Yani kendi evi yok.
Abimin varlık icinde olup diğerlerinin maddi sıkıntı cekmesine annemin gonlu razı olacak mı?
Gecen gun laf arasında abime bacıların senden mal mulk isterler mi acaba diyor.
Bende anneme diğerlerini bilmem ama ben isteyecem. Bende babamın evladıyım bi tek o değil dedim
Yani annem kendi ustune alsa bile ilerde sadece butun mal mulkun abimin ustune mi kalmasını istiyor anlamış değilim.
Aslına bakarsanız ablamlarda abimin ustune olmasını istiyordu herşeyin. Ta ki yengem olacak şahisin bize geldiklerinde suratını asması gelmelerini istememesi araya mesafe koyana kadar.
Sonra fikirlerini değiştirdiler ama iş işten gecti tabi abime vekaleti vermiş olduk bi kere

Yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca avukat arkadaşlar varsa icinizde yardımcı olabilirse sevinirim.