Cocuğun hangi okula gideceğineve hangi mesleği sececeğine coğunlukla aileler karar veriyor.Ergenler,guvenceli ve kazanclı işler peşindeler.Herkesin iyi bir ucret alma hakkı olduğunu duşunuyorlar.Yani kazancın,calışma
Ve değer katmayla ilgili bağlantısının buyuk coğunluk farkında bile değil.
Bilgiye ulaşmak icin interneti kullanıyorlar,ama oradan ulaştıkları ilk bilgiyle yetiniyorlar.
Araştırmak,kitap karıştırmak,sorgulamak cok duşuk oaranlarda goruluyor.Ve belki de tum bunların sonucu olarak,akıl yurutme,neden-sonuc ilişkisi kurma,duşunme becerileri cok duşuk.
Projeler,tum bunları geliştirmeye yonelik.Eğer biraz olsun başarılırsa,bir sonraki nesil,yazgısını başkasının ellerine bırakıp,sonra yakınan bir toplum olmaktan kurtulabilir.

Erişkinleri eğitmek zordur.Bunu yapabilmek icin guc ve direnc gereklidir.Bu projelerde benim umudum,ergenlerden cok erişkinler icin.Cunku onları etkileyebilecek guc ve direnc
Ergenlerde var.Onlar değişirse,buyukleri de değiştirebilirler.Araştıma sonunda ergenlerin yaklaşık yuzde 80’i gelecekten umitli olduklarını soylemiş.Ben de ergenlerden umitliyim.
Hic calışmadan para kazanmayı,kolayca unlu olmayı zeka sayan,okumaya uşenip,hap şeklinde bilgi isteyen ve başkalarının soylediklerine inanan,kendi kimlikleriyle değil ulaştıkları koltuklarıyla kendilerine değer bicen,mesleki saygınlıkları,başkalarının hakları,hatta ulkelerinin temelleri gasp edilirken,emeksiz kazandıkları yerden vazgecemeyen,
Ozgurluklerini ve doğru bildiklerini savunmalarını engelleyenlerle cıkar uğruna işbirliği yapan,sonra da saygınlık ve başarıdan bahseden buyuklerini ornek almayacaklarından umitliyim.Onlar”Renkli ufukların”,benlik değerlerini kaybederek,calışmadan ya da mesleklerini kotuye kullanarak kazanılan şohret ve para olmadığını bilecek,kendi kararlarını alıp,gerekirse bedelini odeyebilecek kadar donanımlı olacaklar.
Yeter ki destekleyelim,yeter ki doğru ornek olalım,yeter ki onlara olanak sunalım.O zaman ufuklar gercekten aklın,bilginin ve saygınlığın renklerine boyanır.