Herkese merhaba. Kendimi cok cok kotu hissediyorum. Durup durup ağlama krizine giriyorum. Yazmak istedim.
Daha onceki konumda annemin pek de ornek bir anne olmadığından bahsetmiştim. Bugun maksat uzerime duşeni yapayım diye annemi aradım. Konuşurken konu yaklaşan 23 Nisan'a geldi. Annem başladı 23 Nisan etkinliklerine katılacağım diye omrumu yerdin bilmem ne bilmem ne. Cocukluğumdan konu acıldı. Nankor bir cocukmuşum, bir 23 Nisan'da kırmızı ayakkabılar icin ağlamışım bilmem ne. Ben de kızdım "Evet," dedim, "sonra beni o aldığınız kırmızı ayakkabılarla doverek cezamı kesmiştin hatırlarsan."
Vay sen misin onu diyen. Demediğini bırakmadı. Nankor pisliğin tekiymişim, başkası olsa beni kapının onune koyarmış, cok afedersiniz o**spunun tekiymişim, rol yapıyorum ayağına sahnede elin adamlarına kırıtıyormuşum(tiyatrocuyum), kocam da nasıl bir adamsa beni hÂl boşamıyormuş, zaten o da benden farklı değilmiş elin kadınlarıyla yan yana muzik calıyorum diye fingirdiyormuş(eşim universitede akademisyen, yaylı calgılar anasanat dalında), inşallah benim gibi berbat bir evladım olurmuş, benim ona yaptığım gibi hayatını mahvedermiş, zaten berbat bir evlat olduğum gibi berbat bir anne olacakmışım, tabi olabilirsemmiş, ben aslında arızalıymışım o yuzden doktora yapıyorum ayağına milleti oyalıyormuşum hepsi cocuk sahibi olamayacağım icinmiş.(gecen yıl iki defa myomlar yuzunden ameliyat oldum. Doktor anne olamazsın gibi bir şey demedi ama)
Boyle saydı doktu bağıra bağıra. Cok cok canım yandı. O kadar da zayıf bir anımdaydım ki hicbir şey diyemedim, telefonu bile kapatamadım o şokla. Ellerim titreye titreye her sozunu dinledim. Yuzume kapattı. Sonra ağlamaya başladım. Bağıra cağıra ağladım. Eşim geldi noldu diye. Soyleyemedim. Banyoya gittim kapıyı kapattım orada yazıyorum. Surekli ağlama krizleri geliyor ne yapsam durduramadım. Kendimi cok kotu hissediyorum. Canım yanıyor. Sanki hic buyuyemeyecekmişim gibi, hep aynı annesinin kaprislerini cekmek zorunda olan kucuk kız olarak kalacakmışım gibi. Berbat bir anne olacaksın dedi ayrıca canım yandı.
Yazıp rahatlamak istedim, cok uzun oldu hakkınızı helal edin.