Eşimle ben 20, eşim 24 yaşında iken 15 sene once evlendik. Memurum, aylık 5 bin gelirim var, ve eşimden uzun zamandır boşanmayı duşunuyorum ciddi ciddi.
Eşimin iİYİ YANLARI:
Market alışverişinde sınır yoktur, ne istersek alabiliriz ve alır, pahalıymış gereksizmiş demez.
İnsanların icinde kolay kolay rencide etmez
Tutumludur
Cocuklarla arada sırada oynar
Yataksa istekli gorunursen geri cevirmez, şunu yap bunu yap deyince geri cevirmez
Devlet işlerinde cok bilgilidir, yol yordam bilir
Kazancı cok cok cok iyidir
KOTU YANLARI
Cok tembeldir, benim icin de başkası icin de kılını kıpırdatmaz. Mesela 23 nisan resmi tatildir, kendi evde kalır, uyur, uyanır, benim okuldan gelmemi bekler, toren biter yorgun argın eve gelirim kahvaltısını hazırlar koyarım onune.
Cok vurdumduymazdır. Oyle ki burun ameliyatı oldum, sabah hastaneden cıkışımı kendim yaptım, gelsin beni alsın diye aradım onlarca kez. telefonu sessize almış, bindim taksiye geldim eve, cocuklar actı kapıyı. Kahvaltı hazırladım kaldırdım nazlana nazlana kalktı. Hic bi şey yokmuş gibi davrandım, laf soktu (hatırlamıyorum )benim insanlığımla ilgili, ben de bak insanlıktan bahsediyosun ama insan olan beni sabah alır, kahvaltımı hazırlar onume koyar, bak yuzune vurmak icin değil de bil diye soyluyorum dedim ama tatlı tatlı soyledim.” Sen 10da cıkarım demiştin 9 da aramışsın acmamışım,taksiye binip gelmek zor mu, kavga icin bahane arıyorsun” dedi bağıra bağıra. Ameliyatlıyım ağlaya ağlaya gittim iceri.
Ben seversem beni sever, arkamı donersem doner, kusersem barışmak icin cabalamaz.
Annesi babası, ya da yakın akrabasına karşı cok hoşgoruludur, bi yanlışları varsa bile muhakak mantıklı bir acıklaması vardır. Bana karşı ise bir o kadar onyargılı ve acımasızdır, iyi niyetli yaptığım şeylerin arkasında bile bir şey arar.
Gece yatarken diş fırcalamaz, işe giderken ffırcalar
Tabi ki de işe giderken duş alır
Haftada bir banya yapılması makuldur ona gore, 8-9 gune uzarsa da nolur ki canım... O pis değil ben cok titizmişim...
Hakarette cok comert, iltifatta cimridir bana karşı.
Cocukların yanında gaz yapar burun karıştırır, yuzlerce kez soyledim yapma diye, ben rahatsızım diyo, bence rahatsızlıktan değil de rahatlıktan yapıyo.
Benden asla ayrılmak istemiyor, sebebi bana kalırsa değer ve sevgi değil. Guzel bir kadın, bakımlı bir eş, calışkan, titiz, duzenli bir ev hanımı, iyi bir anne ve iyi bir gelin olduğum icin olduğunu duşunuyorum.
Asla ev işine yrdım etmez,ani misafir geldiğinde tut ucundan desem, boşveeeer dağınık kalsın der, o yuzden asla ondan iş yardımı istemem.
Uc cocuğumuz buyudu bir gece kalkmışlığı yoktur, ki cocuklarımın ucunde de uyku problemi vardı, en uzun uykuları yarım saatti.
Şimdi kızlar o kadar com yazacak cok şeyim var ama ancak bu kadar kısa kesebildim.
Onceden Yaşım gencti anlamadım, geri baba evine donmek ağır olduğu icin sabrettim goz yumdum cok şeye. Annem başkasının lafıyla yaşar,o ne der bu ne der, biz olelim ama başkası iyi bilsin o kafada. babam ise cok hassastır,duygusaldır, boşansam kalpten gider, evin tek cocuğuyum bi de. ama artık bazı şeylere katlanamıyorum.
Bu gune kadar yatırım yaptık, yuklu krediler odedik,yaptıklarımız cok değerlendi, para harcamadık, sıktık. tam harcamaya başladık. Eşim şu an super lux villa yaptırıyor ve uc ay sonra gecmeyi planlıyoruz. İcini en lux şekilde bana bıraktı istediğim harcamayı yapabilrirm sınır yok.
Yine hakaret etti 10 gun once kustum ve barışmayı duşunmuyorum o da af dilemez zaten.
Uc cocuğumuz var, ayrılırsam zor gecim şarları onları ve beni bekliyor, benim umrumda değil ama cocuklarım cok buyuk imkanlardan mahkum kalacak. Beni silince cocuklarımı da siler bu adam ve zırnık vermez hicbirimize buna eminim.
Nolur aklı başında kadınlardan fikir bekliyorum. Birkac yakın arkadaşım var ayrılan hepsi de ayrıldığına pişman. Sabredip cocuklarım icin katlansam mı diyorum, bazen de cekip gideyim ben anamın babamın imkanıyla mı bu gune geldim cocuklarım da calışsın didinsin diyorum, fikir verin lutfen....
Yaşlı bi teyzeye anlatmıştım parkta kimsem yok ki yakın, “kızım sevgi ekmeğin arasına sarılıp yenmez ki” demişti.
Bilmiyorum insan sevgisizliğe alışır mı, evlilik değil bizimki bir nevi ticaret artık. Offff of....
EKLEME
İki sene once boşanmak istedim,evde sozleşme yaptık,notere gittik, cocuk ve goruş gunleri belli bir miktar para...noter kabul etmedi, boşanmadan o sozleşmenin onemi yokmuş. Başka bir belge vardı, oku imzala dedi eşim, benim kafa yok zaten o an. noterde imzaladım, meğer mal ayrılığı sozleşmesiymiş. Sonra eve geldik ağladı mağladı ikna etti, devam ettik, sonra araştırdım imzaladığım kağıdın mahiyetimi. Guya beni koruyormuş o kağıt. Ustune gidince calıştığım paraları sana mı kaptıracağımı sanıyorsun dedi. Sen param icin mi benlesin dedi. Duşundum o an “evet para derdinde değilim“ dedim icimden. Devam ettik. Ama zaman gectikce en cok bu olay gun be gun daha cok koydu bana, ya insan 13 senelik eşine nasıl boyle bir sozleşme imzalatır? Bu en ağır hakarete bedel davranışı hazmedemiyorum