Arkadaşlar merhaba herkese. Birlikte buyuduğum diyebileceğim cocukluk arkadaşım. Cok yanlış tanımışım ve bunca zaman nasıl fark etmemişim bilmiyorum. 5 senelik bir ilişkisi vardı ve ayrıldılar. Bugun bir suru ekran goruntusu attı bana, arkadasımın eski sevgilisi. Surekli benim ve ilişkim hakkımda konuşmuşlar. Hakkımızda konuşulan şeylerin ozetini ise farklı gunlerde konuşulan dialoglardan kesitlerle yazıyorum; ( arkadaşım Z, eski sevgilisi X olsun. )
”X: ladylena ’nın sevgilisi onu nasıl cekiyor, nasıl katlanıyor bu kadarı ilginc değil mi?
Z: oyle gozuktuğune bakma ladylena ona kopek durumda resmen.” - Kasım aylarında bir dialog
“Z: Birlikte gezmiyorlar fazla ikiside kendi arkadaşlarıyla dolaşıyor
X: O cocuk utanıyo bence ladylena ’yı yanında gezdirmeye, arkadaş ortamına sokmuyor onu”
- Ocağın ilk haftasında bir dialog
“Z: Benimle hic bir yere gitmiyorsun, gezmiyoruz hic. bir pazar bile vakit ayırmıyorsun. Daha gecen onlara laf yapıyordun, şimdi kendin bana aynısını yapıyorsun.
X: Butun hafta calışıyorum, bu pazarda param yoktu borc yatırdım sacma sacma konuşma”
- Ocağın ikinci haftasında bir dialog.
Bunlar gibi bir suru var daha. Tek cevabım, “ arkadaşım bunları dediyse vardır bir bildiği, fakat benim veya ilişkim veya sevgilim hakkında konuşmak sana duşmez haddini bil ve bir daha muhattap olma benle “ diyip engelledim eski sevgilisini.
Şu cekme, katlanma meselesi bunlardan baya once şakayla karışık yuzumuzede soylenmişti. Sonrasında başbaşayken sevgilime ”bana katlanmak, cekmek gibi bir durumun var mı? hani o gun X ile Z oyle bir espri yapmıştı ama merak ettim” diye sordum. “X, Z ’yi benim seni cektiğim kadar bile cekemiyor demekki” dedi şakacı bir ifadeyle ama anlamadım, gulumseyerek optu, “boşver takılma boyle şeylere” dedi.
Ama şimdi daha iyi anlıyorum neyin ne olduğunu, sevgilimin o gun ne demek istediğini. Arkadaşım bir ilişki icerisinde olmaması gereken butun sağlıksız şeyleri yaşadı (karsılıklı aldatma, aldatılma, para konularından kavga vs...) ve hep ayrıl barış derken bir şekilde surdurdu. Mutsuz olduğu halde, hemde sırf alışkanlıktan, yeni bir hayata ve sonrasında yeni bir ilişkiye başlamaya cekindiğinden. ( bu ozguvensizlikten dolayı mı oluyor bilemiyorum ).
Ben onu, az ama oz arkadaş isteyen, dobra biri olarak gorurdum hep. Tek arkadaşı benim cunku. İyi bir sevgili değildi belki ilişkisinde ama bana karşı iyi bir arkadaştı. Yıllardır beraberiz. Şok oldum bunları gorunce. Yuzume karşı iyiymiş sadece. Bugune kadar, sadece kendisi konuşmak istediğinde yorum yaptım yanlışına yanlış, doğrusuna doğru dedim. Kararlarına saygı duydum. Onun sevgilisi olacak şahısıda haz etmediğim halde olabildiğince insani davrandım. Bir suru midesizliklerini gormeme rağmen arkasından konuşmadım. birbirlerini sevmiyorlar, o yuzden boyle şeyler yaşıyorlar, alışkanlık var diyede ayrılamıyorlar sanıyordum oyle lanse ettikleri icin.
Benim ilişkimde 4 4luk değil, dort senedir beraberiz, bizimde anlaşmazlıklarımız oluyor ama hic bir zaman ihanet etmedik birbirimize ve hep mutluluk icin sağlıklı ilişki icin elimizden geleni yaptık, birbirimizin ozel hayatına saygı duyduk, dış etkenlerden ilişkimizi koruduk. Ama korumam gereken en yakınımmış fark etmemişim bile. Anlattığım olaylardan kendilerince cıkarımlar yapıp dedikodu uretmişler resmen. Biz surekli onlar gibi dip dibe gezmek zorunda hisseden, birbirinden başka hayatı olmayan insanlar değiliz, istediğimizde tek basına arkadaşlarımız ile gezebiliriz. Dedikodu uğruna nasıl bir senaryo kurdularda, bu iş, yanında gezdirmeye utanıyo, ayrı geziyorlara kadar geldi anlamadım. Bu neye yorulur bilemiyorum. Duşunmesi bile tiksinc ama kıskanclık olabilir mi?
Ben bile aklıma getiremez, toz konduramazken insanlar neler yapıyor. İnsanlara gozu kapalı guvenme huyumu bi turlu bırakamadım. Hala daha kendi kendime savunuyorum niye kıskansınlar beni ilişkimi veya sevgilimi diye. ama icimden bir ses, ( o; muhtemelen arada bir calışabilen mantığım ) diyorki;
sevgilimin okulu olsun, ilerideki kariyeri ve geleceği konusunda attığı adımlar olsun, o cok başarılı biri. ben hem orgunden hem uzaktan 2 tane bolum okuyorum aynı zamanda ve yeni bir dil daha oğreniyorum.
Arkadaşım ilk kazandığı bolumu kalınca terk etti, başka bir 2 yıllık bolume gecti ondada son senesinde kaldı, bu sene mezun olmaya calışıyor. Ex ’i ise liseyi bitirmedi, girdiği hic bir iştede 3 aydan fazla calıştığını gormedim 27 yaşında birde. Yerinde saymasına rağmen her konuda motive ettim. o ise benim başarım olduğu zaman hep sustu, hedef koydugum zaman motive etmeye calışmadı. İşsiz kalırsın o bolumde diyip hevesimi kırdığı bile oldu. (ki onun okuduğu bolumden daha geniş iş imkanı var) iyi niyetinden değilmiş yaptığı yorumlar şimdi duşuyor jetonum. Ailesi ilede aram cok iyi bana cok destekleri oldu, o yuzden bu konuları ona acıp tartışmak doğru mu olur ailesine ayıp etmiş olur muyum onuda bilemiyorum cunku ailesi ile her şeyini paylaşan biri ve niye kustunuz dediklerinde nasıl anlatır kim bilir. Artık o kadar soğudumki goruşesim gelmiyor hic. Hic bu cirkin konulara girmek istemiyor bir yanım, bir yanımda soyle icinde kalcağına diyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Goruşesimde gelmiyor soğuduğum icin ve iki sokak ustumde oturduğu icin cıkıp geliyor neyin var diye, bir bahane bulup geciştiriyorum konuşup konuşmamakta kararsız olduğum icin...