bebekler ne zaman gorur,bebeklerde gorme ne zaman başlar,bebeğim ne zaman gorur,yenidoğan bebek ne zaman gormeye başlar,bebeklerde gorme hakkında bilgiler









Bebeklerin en zayıf kalan duyusu gorme duyusudur. Yeni doğan bir bebekte goz buyukluğu, yetişkin bir insanın gozlerinin yaklaşık dortte ucu kadar olup, gozbebeği kucuk ve ışığa karşı hemen buzulebilecek duyarlılıkta değildir. Yeni doğan bebek, renklerden cok şekillere ilgi duyar. Bebek, ışığın şiddetine de tepki verir. Parlak bir ışıkta gozlerini kısar veya kapatır.
Siz de fark etmişsinizdir ki, yeni doğan bir bebeğin goz akı mavimsi tonda, renkli kısım ise garip bir mavimsi renktedir. Bu renkler zamanla gercek alacağı renge donecektir.
Bebeklerin gormesi diğer duyu organlarının faaliyetlerine gore, daha sonra gelişmeye başlar. Uzman doktorlar, doğumdan sonra bebeklerin bulanık dahi olsa gorebildiğini ve 6. haftadan itibaren bebeğin net gorebildiğini ifade etmektedirler. Bir bebek, annesini emmesi esnasında annesinin gozlerine odaklanır. Bebek ile annenin gozu arasındaki mesafe bebeğin bir nesneyi en iyi odaklayabildiği mesafedir. Bu goz goze ilişki cocukla anne arasındaki ilk iletişim yoludur.Yeni doğan bebekler, yeni doğan gozu ile yavaş hareket eden cisimleri takip edebilir, fakat bu, kısa surelidir. İki ayına gelince bir objeyi inceleyebilir, 3 aylık olunca da renkleri ayırt edebilir ve hareketli şekiller ile insan yuzune bakmayı tercih der. Gorduğunu anlayan bebek, size gulerek cevap vermeye calışır. Bebeğiniz 6. ayda etrafındaki objeleri ve her turlu hareketi yakından izleyebilir. Bebek buyudukce gozleri değişime uğrar ve cisimleri net olarak gorebilmeye başlar.
Yetişkinler kadar net gorme ise ancak 4–5 yaşlarında gercekleşir