bebek masajı nedir,bebek masajı nasıl yapılmalı,bebeğe masaj nasıl yapılır,bebeğe masaj yapmanın faydaları,bebekler icin masaj hakkında bilgiler

Masaja bebeğinizin vucudunda herhangi bir yerinden başlayabilir daha sonra uygun tekniklerle ve aranızdaki iletişime gore kendi yonteminizi geliştirebilirsiniz.

Oncelikle bebeği rahat bir konumda karşınıza almalısınız. Daha kucuk bebekleri dizinizin uzerine yatırabilirsiniz. Masaj yaparken bebeği incitmemeli parmak uclarınızı kullanarak kibarca masaj uygulamalısınız. Masaj yaparken asla bebeğin uzerine yuklenmemelisiniz, sert ve aşırı hareketlerden kacınmalısınız.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Bebeğinizin bazı bolgelerine uygulayacağınız masaj teknikleri şoyledir;

Yuz Masajı: Bebeğin alnından başlayarak şakaklarına doğru, oradan da yanaklara doğru parmaklarınızla inerek masaj uygulayın. Başparmaklarınızla bebeğinizin goz kapaklarını dışa doğru hafifce ovun. Daha sonra yine başparmaklarınızı kullanarak bebeğin burnunu ovun. Bunu yaparken parakalarınızı yanaklara doğru hafifce bastırarak kaydırın. Son olarak ceneden kulak arkalarına doğru hafifce masaj yapın. Yuz masajı tamamdır.

Goğus Masajı: Goğus masajı bebeğe uygulanacak masajda buyuk oneme sahiptir. Goğus masajı yaparken her iki elinizi kullanmalısınız. Oncelikle ellerinizi goğsunun ortasına yerleştirin avuc iclerinizi hafifce bastırarak koltuk altlarına doğru indirin. Ellerinizi kaldırmadan bir daire cizerek tekrar goğsun ortasına donun. Bunu birkac kez tekrarlayın. Daha sonra ellerinizi goğsun ortasından, iki omuza doğru ileri geri kaydırın. Başparmaklarınızı kullanarak goğsunu hafifce ovun. Masaj sırasında ara sıra ellerinizi yeniden yağlayın ve masaja devam edin.

Kol Masajı: Bebeğinizi “Hint Masajı Tekniği” adı verilen yontemle ovun. Bu teknik şu şekildedir: Once bebeğin kolunu kaldırın, omuzdan bileğe doğru once bir elinizle, sonra da otekiyle sıvazlayarak masaj yapın. Aynı hareketi bu kez tersine bilekten omuza doğru tekrarlayın. Ters yonde yapılan bu masaja da “İsvec Tekniği” denir. En son bebeğinizin kolunu avuclarınızın icine alarak, ice doğru dairesel hareketlerle sıvazlayın.

Bebeklerin en cok sevdiği masaj el masajıdır. Cunku bebeklerde ellerindeki dokunma hissi daha duyarlıdır. Bu sebeple bebekler el masajına bayılır. El masajı yaparken once bebeğin elini acın, her parmağını sırayla ovun. Elinin ustunu ve avucunun icini parmaklara doğru aşağı yukarı ovun. Bebeğin rahatladığını goreceksiniz.

Karın Masajı: Karın masajı bebeğin gazının cıkmasına yardımcı bir masajdır. Yani bebeğin karına uygulanan masaj bebeği rahatlatmakla kalmaz, bebeğin sindirimine, gaz cıkarmasına ve kabızlığın iyileşmesine de yardımcı olur. Karın masajı oldukca eğlenceli bir masajdır. Bebeğinizin keyif aldığını gorebilirsiniz. Once ellerinizi kendinize doğru kum ceker gibi bebeğin karnından bacaklarına doğru hareket ettirin. Bebeğin bacaklarını kaldırıp dizlerden bukerek hafifce karına doğru bastırın. Bu hareket sayesinde bebeğin karın kasları gevşeyecektir.

Karın masajını, parmaklarınızın ucunu bebeğin gobeğinde soldan sağa doğru yuruterek tamamlayın. Bu hareketle bebeğinizin gazını cıkarmaya yardımcı olursunuz.

Ben Seni Seviyorum hareketi: yani I Love You

“Ben”. Sağ elinizle bebeğin karnının sol tarafını aşağı doğru tek harekette ovun.

“Seni”. Kendi solunuzdan sağa doğru bir ters L cizin.

“Seviyorum”. Sağ elinizle, kendi solunuzdan sağa doğru ters bir U cizin.

Bu hareketler esnasında “Ben seni seviyorum” cumlesini sevgi dolu bir tonla tekrarlayın. Bebeğiniz bundan cok hoşlanacaktır.

Bacak Masajı: Bacak masajı kollara uygulanan masaja cok benzer. Kollara uyguladığınız masajın benzerini uygulayın Kollara uyguladığınız burma yontemini ellerinizi aşağı yukarı hareket ettirerek bebeğin bacağına da uygulayabilirsiniz.

Ayak masajı da bebeklerin hoşlandıkları bir masajdır. Once başparmağınızla topuktan başlayarak, parmaklara doğru ayak tabanını ovun. Daha sonra birer birer ayak parmaklarını ovun.

Sırt Masajı: Masajı sırt masajı ile sonlandırmak daha guzel olacaktır. Once bebeği bir yastığın ya da battaniyenin uzerine yuzustu yatırın. Ellerinizi ileri geri bebeğin sırtında yanlamasına hareket ettirerek masaja başlayın. Boyle yaparken ellerinizi bebeğin sırtında aşağı yukarı kaydırın. Parmak ucları ile bebeğin sırtında kucuk daireler cizin. Bebeğin tum sırtını ovun.

En son bebeğin sırtını boyundan aşağı doğru yavaşca okşayın. Boylece bebek o gunku masajın bittiğini anlayacaktır.