Eşimle gorucu usulu evlendim.Hemde birkac ayda. Tabi bu donemde hayat onunla benim aramda toz pempeydi bir sorunumuz yoktu kendi aramızda.Ben ailesini kendime dert ederken asıl dert etmem gereken şeyin eşimin calışması olduğunu iki yıl once anladım.İki yıl once tamda eşimin doğum gununde işten cıkarıldığını oğrendim yanında değildim birkac gunluğune şehir dışına seyahate gitmiştim.Ben ah vah ederken hemde doğum gunu ne uzulmuştur yanında değilim kendimce telefondan mesajla destek olmaya calışırken donduğumde eşimin hic de bu durumu dert etmediğini anladım.Şaşırmıştım...Eşimin birkac senede bir iş değiştirip bir donem calışmadığını oyle oğrendim.Onumuz Ramazan.Ramazanda calışmak istemiyorum dedi.Eyvallah dedim cunku son zamanlarda işle ilgili problemler yaşamıştı cıkma ihtimali vardı duşunduğumden fazla canı sıkılmış toparlar oyle başka işe bakar dedim onada moral olur bu zaman dedim.Ramazan bitti bayram gecti eşimin hala gonlunde calışma yok.Bu arada iki bucuk yıllık tazminatı ve izin gunlerinin parasını almıştı tabi toplam para dort aylık asgarî ucret kadar ediyordu(biz o parayla yaklaşık dort ay gecindik iki bayram girdi araya birde kurban kestik tabi eşim birde seyahat gidip geldi arkadaşıyla biryere ikisininde gidiş donuş ucak parası eşimden).Gunler gectikce benim ona olan guvenimde kayboluyordu tartışmaya başladık tabi birkac yere girip cıktı.Beyaz eşya servisi(bir gunluk), cıktığı işe benzer bir iş birkac gunluk(sanayide calışıyordu)ve sanırım biryere daha girip cıktı tam hatırlamıyorum o gunleri o kadar unutmak istedim ki...Sonunda bir fabrika bekciliği işi buldu iki seneye yakındır orada calışıyor ama cok mutsuz 12 saat calışıyor gidiş geliş 13-14 saat olabiliyor.Ve şuanki patronundan da nefret ediyor her cıktığı işteki patronlarını sevmediği gibi.Onun istediği 12 saat otursun kimse ondan birşey beklemesin fabrikanın işleri patron ve patronun oğlunun ego tatmini icin yaptırdığı işler olmasın istiyor.Ama ozel sektorun boyle olduğunuda biliyor herkes aynı yani heryer bir.Buradaki sanayi kucuk ve eşim hep asıl işini yapmayıp başka işler yaptığı icin kendi alanıyla ilgili iş bulamıyor usta olsa bulabilirdi.Ve ben gercekten ne yapsam bilemiyorum eşim hep mutsuz ayda 10 gun izinli olmasına rağmen hep huzursuz.Ve o boyle oldukca kendimi sadece bir yuk gibi hissediyorum ben olduğum icin calışmak zorunda olduğunu olmasam gunubirlik işler yapıp istediği hayatı yaşayacağını duşunuyorum.Dort senelik evliyim bu durum değişir mi sizce yoksa ben boş bir umitle mi yaşıyorum?