5 yıllık evliyiz. 16 aylık bir oğlumuz var. Oğlumuz doğmadan once ruh eşim olduğunu duşunurdum. Universitede tanıştık, eşim her zaman en iyi arkadaşımdı. Durust, kibar, en hararetli tartışmada bile sesini yukseltmekten kacınan ve bana olann sevgisinden şuphe etmediğim biri o. Ama cook tembel. Evde sanki misafir gibi davranır, ictiği şu bardağını bile kaldırmaz. Hic-bir ev işinin ucundan tutmaz. Basit tamir işlerinden dahi anlamaz. Musluk bozulsa aylarca durur. Cop atmaktan nefret eder. Halinin ucu kıvrılsa ayağıyla duzeltmez. Mutfağa hic yardımcı olmadığını soylememe gerek yok herhalde. Tum bu huyları oğlum doğmadan once bu kadar rahatsız edici değildi ama ben de calışan bir kadınım ve corona oncesinde inanılmaz yoğun bir tempoda hem eve hem işime hem oğluma tek basima yetismekten helak olmuştum. Ama en azından birbirimize saracak vakit bulamıyorduk. Şimdi iki aydır ikimiz de evden calışıyoruz. Oğlum artik iyice hareketlendi. Kesinlikle oz bakımıyla ilgilenmiyor. Cocuğuna ilgisiz bir baba olduğunu soylersem haksızlık etmiş olurum cunku saatlerce onunla oynar, etkinlik kurar. Ama asla uyutmaz yedirmez, gece kalktığında geri yatırmaz. Sebebi ise yapamıyor beceremiyormuş. Aslında ev işlerinde yardımcı olmama sebebinin de bu olduğunu soyluyor. Elinden gelse yaparmış ama olmuyormuş hicbir şey. Bunca yıl alismamis tabii. Kvaludem 4 cocugunu( eşim en kucukleri) tek başına buyutmuş. Hicbir cocuğundan bir şey beklememiş evin erkeği olmuş. Sanırım.esim de oyle bir kadın profiline alışmış ama ben oyle değilim. Yoruluyorum ve iş bolumu bekliyorum. Annem bize yakın oturuyor coğu yasantimiza şahit oluyor. Ona gore de ben abartıyorum eşime haksızlık ediyorum. Bazı işler erkek işi değilmiş ama ona gore olan bir iş yok ki zaten ortada. Herşeyin yuku bende. Calismaksa ben de calışıyorum para kazanıyorum .
Isin en sınır bozucu kısmı ise ben bu adamla kavga edemiyorum arkadaşlar. Bu durumu tatlilikla konuşsam geyige vurur. Kadınsın anasın evi sen cekip cevireceksin vs girgir yapar. Bağırsam cagirsam sakinlesene kadar konuşmayalım der beni ortadan catlatır. Protesto etsem ben de salsam ev işi yemek vs yapmasam umrunda olmaz dışardan soyler. Bize aile terapisi cozum olur mu dersiniz? Birileri ona benim ne kadar yorulduğumu, onu artik eşim gibi gormekte zorlandigimi cunku beni umursamadığını duşunduğumu, ne kadar yoruldugumu sallamadigini anlatsa? Cift terapisine daha once giden var mı? ( ha bu arada cift terapisi alalım desem de gulmekten yıkılır herhalde)