Merhaba arkadaşlar kafama bir konu takılıyor uzun zamandır. Kız kardeşim ile ilgili. Bundan aylar once sevgilisi ile ayrıldılar. Ayrıldıktan bir ay sonra cocuk başkası ile sevgili olmuş ve onlada bir iki hafta gibi bir surede ayrılmıştı. Ardından kız kardeşime mesaj atmıştı. Mesaj şu şekilde ozetle; ‘Lenf bezlerim şiştiği icin doktora gittim, hiv testi yapıldı ve pozitif cıktı. Senden dolayı olduğunu duşunmuyorum son birlikte olduğum kızlardan kaynaklı olabilir. Yinede sende bir test yaptırmalısın. ’ gibisinden. Belediyeye ait anonim bir hiv test merkezine gittik birlikte, yeni tip olduğu soylenen bir test kullanıldı ve 15 dk ’lık bekleyişten sonra sonucu neyseki negatif cıktı. 3 ay sonra tekrar test yaptır icin tamamen rahat olsun dedi doktor. Tam gideceği esnada turkiyede vaka acıklanınca gidemedi. Şu an gundemde olan koronavirus pandemisi sırasında haberlerde ingilterenin aldığı test kitlerinin viruslu olduğunu duymuş. ‘Bana hiv testi icin parmağıma iğne batırdılar, ya o iğne virusluyse bu koronayı yaymaya calıştıkları gibi, benim gibi kişiler sayesinde hiv ’i yaymak icin hiv ’li iğne batırılıyorsa? ’

Tarzı duşunceleri kafasında kuruntu haline getirmiş durumda. Ayrıyetten testin doğru sonuc verip vermediği konusundada paranoya yaptı. Ne dediysem bir turlu ikna edemedim. Benim bildiğim yeni tip hiv testlerinde negatif sonuc neredeyse kesin, yalancı negatif olması cok zor diye biliyorum. Ve hiv virusunun dış ortamda yaşamasıda zor en fazla 20 dk. diye biliyorum. Yani ayrıca şehir merkezinde belediyeye ait bir kurumda yapıldı. Yan blokta sgk var siz duşunun. İllaki bir denetim yapıldığında dikkat ceker, guvenilir olmayan veya belediyeye ait olmadığı halde boyle bir iddiası olan bir kurumu illaki şimdiye kapatırlardı diyorum, guvenmiyorum hic bir kuruma her şey olabilir diyor. Bu kuruntularına tek dayanağı test yapıldıktan 2-3 hafta gibi bi sure sonra grip olması. Hiv bulaştıktan 2-4 hafta icinde grip benzeri belirtiler oluşuyormuş diye. Fakat ben cok iyi hatırlıyorum sahilde arkadaşlarıyla butun akşam oturup orada uşutup geldi eve.

Ne olursunuz aranızda tecrubesi olan, boyle bir şeyin olma, olmama ihtimalini benden daha iyi anlatabilecek daha bilgili olan arkadaşlar bir de siz yorumlayın istiyorum, sizlerden rica ediyorum