Herkese iyi bayramlar , gunaydınlar canlarımm
Sabah sabah ruyanda mı gordun kelebek diyeceksiniz belki coğunuz evet cidden ruyamda gordum ve ben koşturdum hep bu işlerin peşinde ciddi sorumluluk aldım korkuyorum o yuzden sizlere sormak istedim

Hanımlar biz 6 ay once daire satın aldık yapım aşmasındayken bize yaz sonu biter dediler
7 katlı binanın 5. Katı yalnız giriş bizim kattan ama yuksek bayağı
Ev guneş de alıyor gayet guzel on cephe Zaten
Yani bizim kattan giriş oluyor aşağı yukarı asansorle iniliyor .

Sorum şu ki biz bu işe biraz acele girdik
Faiz oranları duştu bende bu sebepten oturu babamla goruşup yan blokta bitmiş olan yine aynı katta ki daireyle takas yaptım.
Arada ki fark eskisi 135 m2 idi bu aldığımız 145 m2 ve Şerefiye farkı var diğeri bu aldığımız bloğa ice bakıyodu şimdi ki yan tarafı acık sayılır dışarı bakıyor yani

Arada 10 bin tl fark var ama ben de şoyle duşundum faizlerin ne olacağı belli değil secimden sonra cıkabilir bizim ev de o zamana kadar kredi aşamasına gelmezse cok buyuk zararımız olacak yaklaşık 40 bin kadar
Bende bitmiş yan bloktan alalım hem daha buyuk hem de dış tarafa bakıyo 10 bin daha pahalı ama 40 bin ileride faiz yuzunden bankaya vereceğimize 10 bin mutayite veririz en azından daha iyi şartlarda eve sahip oluruz dedim .

Bunlrın arasında kafama takılan da şu oldu
Şimdi biz hep koyde yaşadık daire hayatımız olmadığı icin şartları da pek bilmiyoruz
2 blokta da bizim aldığımız katta ki daireler satılmamış. Bu benim Dikkatimi cekti
Eski aldığımız da daha boş daireler var ama bizim aldığımız kat bize gore daha avantajlı gibi asansor derdin yok giriş kat ama altta var 5 kat uste var 2 kat ısınma sıkıntısı yok yuksek desen oda mevcut

Şimdi anlaştığımız blokta biz 6 ay once gittiğimiz zaman da satılmamıştı şuanda hala satılmamış olması da beni şaşırttı acaba bi sıkıntı mı var diye duşunmeye başladım
İnsanlar neden almaz ki yoksa sadece bi tesaduf mu ?
umarım oyledir
Rutubet yada kanalizasyon gider vs. Boyle sıkıntılar olabilir mi hic bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz lutfen ?