Merhaba hanımlar. Neredeyse 3 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim şu anda. Eşimde 2008den beri tanışıyoruz 2015ten beri de ailemin icerisinde.
Iliskimizin başlarında ve sozumuzun başlarında bir problem yoktu. Eşim yapı olarak cok sessiz konuşmayan biridir. Bir derdi varsa icine atar ve dışına vurmadan somurtur sadece.
Ilk sozlendigimiz zamanlarda bu durum ailemin cok dikkatini cekmişti(hic konusmamasi) bende daha yeni girdi aileye cekiniyordur diye duşunuyordum hep. Aynı zamanda kendi ailesinin yanında da cok az konuşur.
Duğun zamanı her ailede olduğu gibi bizde de problemler oldu. Annem cok takıntılı bir kadındır. En ufak şeyde sorun cıkartmaya ve eşimi sorumlu tutmaya başladı. Bu durum o donem beni cok germişti. En sonda aileler arasında altın muhabbeti oldu. Annem bize tum altınları verecekti oyle konusmustuk. Bunu Eşime soyledim o da annenler vericekse benimkilerde verir o zaman dedi ve annesiyle konuştu. Biz bankadan kasa falan tuttuk her şeyi ayarladık. Duğun gunu takılar toplanırken kayinvalidem sanki eşimle hic konuşmamıs gibi, insan icinde annemin elinden takıları alıp cantasına soktu. Annem halbuki tum altınları tek bir yere koyuyordu. Eşimin boynundan altınları cekiştire cekiştire aldı. Bu olaydan sonra annemin tum modu duştu tabiki tum duğun akşamı ağladı.
Ve o akşam benim haberim yokken, Eşimin yanına gidip annesinin yaptığı şeyleri soylemiş ve eşimle gerilmisler. Tabi benim bu konulardan sonra haberim oldu. Tadımız kacmasın diye eşimle bu konuyu hic konuşmadım. Annemde kafaya cok taktigindan1 yıl neredeyse bu olayın etkisinde kaldı ve kayinvalidemle hic goruşmedi. Tabi burada etkilenen tek ben oldum.
Bu olaylardan sonra eşim aileme karşı daha bir soğuk oldu. Benimde eşimin ailesine karşı cok sinirlendiğim konular var ama, yine de aramiz bozulmasın diye konu dahi etmiyorum. Yanlarında gayet iyi guzel davranıyorum. Ama eşim aynı şeyi yapmıyor. Genelde konuşmuyor ve telefona bakıyor. Bazende somurtarak oturuyor. Bu konuyu onunla da konuştum ama kasıtlı yapmadığını normal hali olduğunu soyluyor. Ama kendi ailesinin yanında nasıl olduğunu gayet goruyorum. Benim aileme gidecegimiz zaman resmen geriliyorum gene nasıl davranicak diye. Oysaki eşinin ailesiyle yakın olan konuşan damatlara o kadar cok ozenirdim ki. Bu konuyla ilgili cok ciddi kavga da ettik ama hala kendini bazı şeyler icin zorlamiyor. Aile faktoru yokken kendimiz gayet iyiyiz bir problemimiz olmuyor. Ama işin icine aile girince ozellikle kendi ailem soz konusu olunca eşimin tavırları cok can sıkıcı oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.