Cocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cihan Berkarda, cocukların diş cıkarma doneminde daha cabuk hasta olabileceğine dikkat cekti.
Diş cıkarma belirtileri ve şiddetinin bebekten bebeğe değiştiğini belirten, Cocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cihan Berkarda, "Bebeğin ateşi 38 dercenin uzerinde ve ishali varsa, diş cıkartma ile aynı anda başlamış farklı bir hastalığın belirtileri olabilir. Bebekler diş cıkartırken hastalıklara daha yatkın olurlar ve iyileşmeleri daha sorunlu olabilir. Sağlıklı bebeklerin dişleri ortalama 6-7 aylıkken cıkmaya başlar. Diş cıkartma 3-4 aylıkken de cıkabildiği gibi, 12-16 ayı da bulabilir. Bu kalıtım ile anne ve babadan gecebilen bir ozelliktir. Dişlerin tamamlanmasının genellikle 27-29 aya kadar surebilir. Anne, babalar bu donemde dikkatli olmalıdır. Bu donemi rahat atlatmak icin bebeğinize ciğneyecek bir şeyler verin. Bebeğin ciğneyerek diş etlerini kaşıyabilir. Diş etlerine temiz ve soğuk bezle masaj yapın ve hafifce uyuşturmak icin doktor onerisiyle verilen diş jellerinden beslenme onceleri diş etlerine surun" dedi.
Diş kaşıyıcı secerken urunun plastik ve boyalı olmamasına dikkat edilmesi konusunda ebeveynleri uyaran Berkarda," Boyalı ve plastik urunler cocuklarda istenmeyen rahatsızlıklara neden olabilir. Bebeğinizin cok sıkıntısı varsa, doktorunuza danışın" şeklinde konuştu.



kaynak:İHLAS HABER AJANSI(İHA)